Nieuwsbrief april 2015

---

HELP, mijn kerkradio is overstuurd!

Maar wat is dat dan eigenlijk “overstuurd”?

De LOK heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de kerkradio-uitzendingen, zoals die op het internet te vinden zijn. Het resultaat is wisselend: soms is het heel goed, vaak mankeert er wel iets aan en soms is het heel slecht. Dus in veel gevallen zou er iets aan verbeterd moeten worden en kán dat ook!! De LOK helpt u daarbij graag.

Een veel voorkomend euvel is dat de uitzendingen te hard zijn. Dan wordt het signaal “overstuurd”, zoals dat in het jargon heet. Daardoor treedt er vervorming op en gaat het geluid “rauw” klinken.

De oplossing hiervoor is in beginsel simpel: het moet zachter. Maar de werkelijkheid is helaas iets gecompliceerder dan dat. Want: waar moet het dan zachter worden gezet en moet het dan altijd zachter en wordt het dan niet té zacht en …. ?

---

In gesprek met: Ben Esvelt

Mijn naam is Ben Esvelt. Voor ik wat vertel over mijn eigen bezigheden, een korte uitleg hoe ik als lid van de RK kerk terecht kwam bij De LOK ( Landelijke Organisatie Kerktechniek).

De LOK  is een organisatie voor alle kerkgenootschappen. Sinds 1988 zit er al een vertegenwoordiger van het bouwbureau van het Aartsbisdom Utrecht in het bestuur van de LOK. In 2007 werd ik gevraagd om namens het bouwbureau plaats te nemen in het bestuur van de LOK. Daar heb ik ja op gezegd.

Met mijn technische achtergrond werd meteen ook gevraagd, of de technische commissie iets voor mij zou zijn, techniek is nu eenmaal mijn passie. Ik zag daar wel heil in en heb daarin zitting genomen. 

---

Technisch

Op de NAB 2015, een grote media technische beurs in Las Vegas is de nieuwste versie van ProPresenter gepresenteerd. 

ProPresenter is presentatie software voor in kerken, theaters, congrescentra, etc.

Nieuw in versie 6 is het omgaan met elementen vanuit PowerPoint. Het is om een PowerPoint slide of presentatie te importeren inclusief alle elementen.

Wat ook nieuws is, is het laten zien van html 5 websites waarop actieve content staat. Alle bewegende onderdelen en veranderingen zijn live te zien in de presentatie.

Daarnaast zijn zaken als een banner systeem en indicatie penselen verder ontwikkeld en meer gebruiksvriendelijk gemaakt.

Ook kunnen nu alle bekende social media platforms geïntegreerd worden in een presentatie en kan er vanaf een iphone of ander ios device gemodereerd worden.

Als laatste is de Bijbelvertaling integratie verbeterd. Je kunt nu aanvinken welke bijbel je wilt bekijken en als je deze geregistreerd hebt kan je hem meteen downloaden en ermee aan de slag.

---

Ledennieuws

Op zoek naar jou?

Om ons kantoorteam goede ondersteuning te bieden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger op de administratie voor ongeveer een dag in de week.

Wij zoeken iemand die meedraait in het secretariële team. Het werk is daarin divers. Vind je het leuk om samen collega’s ondersteunend te werken? Heb je affiniteit met administratieve werkzaamheden en kun je een beetje met de computer omgaan? Neem dan contact op met ons via 038 427 04 40 of info@delok.nl. Het aantal uren dat je werkt is bespreekbaar.

Wij maken graag kennis met je!