Nieuwsbrief juni 2015

---

Workshop camera & regie

Van een aantal kerken is bekend dat ze deze zomer nieuwe apparatuur gaan plaatsen in hun gebouw. Veelal wordt er dan ook aandacht besteedt aan beeld. Er worden beamers opgehangen en ook camera’s geplaatst voor een live-stream met gemeenteleden thuis. Technisch komt dit allemaal voor elkaar (de LOK kan u daarbij trouwens wel onafhankelijk adviseren), maar wie gaat straks die apparatuur bedienen? Hebben de vrijwiligers in uw gemeente voldoende kennis? Daarvoor organiseert de LOK diverse workshops. Bijvoorbeeld de workshop camera & techniek, maar ook andere. 

Lees meer

---

Telefonische bereikbaarheid van ons kantoor

Als u ons wilt bellen dan zijn we op werkdagen van 9:00 tot 13:00 uur bereikbaar. Voor dringende zaken buiten deze tijden mag u gerust de medewerkers via hun mobiel bellen. U kunt uw vraag of opmerking natuurlijk ook altijd mailen naar: info@lok.nl

---

In gesprek met: Chris Jansen.

Elektronica was mijn werk en is mijn hobby. Mijn oudere broer was elektricien en daardoor was ik op mijn tiende al met lampjes en draadjes aan het knutselen. Dus naar de L.T.S. elektrotechniek. Ondertussen was een andere broer een cursus Radiotechniek van Maxwell aan het volgen. Dat vond ik ook wel interessant en heb de cursus van buiten geleerd. 

In 1988 ben ik gaan helpen met het plaatsen van luisterkastjes bij oudere mensen aan de kerklijnen van het PTT net. Dan ga je ook eens kijken naar de geluidsinstallatie in de kerk. Tot je schrik zie dan een zware draadgewonden potentiometer over de 100 volt uitgang van de versterker om het totaal (master) volume te regelen! Er was wel een sfeermicrofoon maar die was gewoon hoorbaar in de kerkzaal. Geluidsversterking in een kerk is een vak....

---

Technisch 

Canon introduceert een nieuwe projector de Canon XEED WUX500. Deze projector heeft een lichtsterkte van 5000 lumen met een native resolutie van 1920x1080 pixels ofwel Full HD. Maar de WUX500 kan ook overweg met de in kerken nog meer gangbare resolutie 1024x768. Deze projector kan je natuurlijk via HDMI, DVI of VGA aansluiten maar het mooie van deze projector is dat je hem kan aansluiten via de nieuwe HDBT ( HDbaseT ) normering.
Met deze normering is bekabeling over lange afstanden zonder storing mogelijk via standaard UTP ethernet kabel. 

Veel fabrikanten van schakel en verdeel apparatuur ondersteunen inmiddels deze standaard en kunnen dus zonder tussenkomst van converters worden aangesloten. Ook leuk om te weten is dat de projector maar 30dBA geluid produceert in eco modus en dat de lamp tot 5000 uur meegaat in deze modus. 

Let wel op dat een projector lamp slijt van in en uitschakelen dus bij veelvuldig gebruik in kerkdiensten of meerdere kerkdiensten per zondag zal de lamp sneller slijten dan op de specificatie’s staat aangegeven. 

De prijs van de projector is nog niet bekend.

Lees meer

---

Inventarisatie Kerkelijke Gebouwen in Nederland 

Iedere stad, ieder dorp in Nederland heeft een kerk. Vaak meerdere! Jan Sonneveld (overleden juni 2012) verzamelde informatie over die duizenden kerken, kapellen, vergaderlokalen en andere gebouwen waar godsdienstige samenkomsten worden of werden gehouden. De gegevens zijn opgeslagen in een database waarin informatie te vinden is over circa 19.000 kerkelijke gebouwen van meer dan 100 kerkgenootschappen, uit heel Nederland.

Lees meer

---

Ledennieuws

Op zoek naar jou?

Om ons kantoorteam goede ondersteuning te bieden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger op de administratie voor ongeveer een dag in de week.

Wij zoeken iemand die meedraait in het secretariële team. Het werk is daarin divers. Vind je het leuk om samen collega’s ondersteunend te werken? Heb je affiniteit met administratieve werkzaamheden en kun je een beetje met de computer omgaan? Neem dan contact op met ons via 038 427 04 40 of info@delok.nl. Het aantal uren dat je werkt is bespreekbaar.

Wij maken graag kennis met je!