Nieuwsbrief maart 2016

---

VKB-congres

Het werk van een kerkrentmeester is nog nooit zo uitdagend geweest als nu. Met een akkoord op Kerk 2025: Waar een Woord is, is een weg, kunnen we aan de slag. Wat zijn de gevolgen voor de organisatie en waar liggen de kansen? Laat u tijdens het VKB-congres op zaterdag 16 april in Amersfoort, informeren en vooral ook inspireren.

lees meer 

---

Kerk & Gemeente

Kerk & Gemeente is de vakbeurs voor beheerders, bestuurders, kerkenraden, pastoors en dominees. De eerstvolgende editie is: Kerk & Gemeente Noord - 15 en 16 april in het Fries Congrescentrum te Drachten. Kerk & Gemeente Noord 2016 presenteert een stevig programma van workshops en presentaties. Deskundigen gaan diep in op onderwerpen die voor kerken relevant en actueel zijn. Meer informatie over Kerk & Gemeente - kerkengemeente.nl

---

Mini LED beamer 

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende moderne gadgets met de mogelijkheid om te filmen en films te bekijken. Maar Megagadgets heeft met de Mini LED Beamer de oplossing gevonden voor de veel te kleine beeldschermpjes op deze apparaten. Foto's en filmpjes zijn van mobiel, digitale camera, iPod en PSP Memory card gemakkelijk te projecteren op alle muren en gladde oppervlakten. Zo kan iedereen met volle teugen mee genieten. 

Lees meer

---

Een referentie van: Sander Goudswaard

De Hofpleinkerk (PKN) in Middelburg meldde een probleem met de ringleiding. Gebruikers van hoorapparaten in de kerk kregen een groot stoorsignaal van 50hz binnen. "We wisten niet zeker of het onderzoek naar de oorzaak op goede wijze was gebeurd. Daarom hebben we LOK ingeschakeld voor een second opinion", zegt Sander, "en ons vermoeden werd bevestigd. De oorzaak bleek een hoogspanningskabel te zijn, die door de straat was aangelegd en bleek te storen op de apparaten van de gebruikers. We hopen dat de netwerkbeheerder de klachten kan verhelpen." Sander is heel tevreden over de werkwijze van Lok en zal bij technische problemen meteen weer gebruik maken van haar deskundigheid.

---

Adopteer een kerk

BOEi en Stichting Behoud en Herbestemming Religieus Erfgoed (BHRE) hebben in het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed het initiatief genomen voor het project Adopteer een kerk. Tien experts in herbestemming gaan tien maanden (v.a. 15 febr.) tien 'geboden voor de herbestemming van een kerk' formuleren aan de hand van praktijkervaringen opgedaan bij het tijdelijk invulling geven van tien kerken die leeg staan. 

Lees meer

---

Leden nieuws

De koster of beheerder heeft een belangrijke rol in kennis van de vele aspecten van beeld en geluid binnen een kerk. Daarom organiseert de LOK een workshop voor kosters. Ook andere betrokkenen en vrijwilligers binnen uw kerk zijn welkom om deel te nemen aan deze waardevolle en interactieve workshop. U kunt zich voor deze workshop aanmelden bij De LOK, Tel. 038-4270448, Email info@delok.nl. Een workshop met een eigen groep op locatie is mogelijk. De kosten van deelname bedragen € 50,- p.p. en leden krijgen korting. Meer informatie 

Neem contact op met: De LOK

---