Nieuwsbrief mei 2016

---

Workshop voor kosters in Zeist e.o.

Deze interactieve workshop wordt als zeer waardevol ervaren want er is veel ruimte voor vragen om tegemoet te komen aan de technische wensen.  Voor de workshop geldt een minimum aantal van 6 tot maximaal 10 deelnemers. Een workshop met een eigen groep op locatie is mogelijk. Kosters in Utrecht en omgeving worden opgeroepen a.u.b. deel te nemen zodat deze workshop van start kan gaan in de Rehobothkerk te Zeist! Informatie over de workshop. 

---

Integrale & variabele akoestiek

De techniek om variabele akoestiek op elektronische wijze te regelen is al decennialang bekend. Inmiddels wordt er verondersteld dat variabele akoestiek met nieuwe digitale technieken zo goed is te maken dat dit voor alle situaties en verschillende akoestische wensen in één zaal toepasbaar is. Is dat ook zo? In SchouwburgAmphion, Hofstraat 159, Doetinchem wordt op 23 mei geluisterd naar uiteenlopende muziekvormen waarbij de akoestiek virtueel wordt aangepast en besproken. Zie: Uitnodiging.

---

EU maakt ruimte voor sneller internet

Het is dringen in de ether. Tussen FM-radio, draadloze microfoons, wifi en digitale televisie-signalen moet over een paar jaar ook nog supersnel internet via 5G passen. De Europese Commissie maakt daar nu alvast ruimte voor. De Commissie heeft haar plannen gepresenteerd voor de UHF-band, de radiofrequenties rond 700 Mhz waar dat supersnelle internet moet komen. Om ruimte te maken voor 5G moet digitale televisie wijken.

Lees meer

---

Sacrale stenen - publiekssymposium over religieuze gebouwen

Wat maakt religieuze gebouwen heilig? Vertegenwoordigers vanuit islamitische, joodse, protestantse en oudkatholieke gemeenschappen, monumentenzorg en wetenschap gaan op 5 juni op zoek naar een antwoord in een interreligieus en interdisciplinair gesprek. Dit gesprek wordt georganiseerd ter gelegenheid van de tentoonstelling The Urban Sacred: over zichtbare en onzichtbare religie in Amsterdam, Berlijn en Londen. Deze is van 4 juni t/m 2 juli te zien in het Ignatiushuis te Amsterdam (Beulingstraat 11). Meer informatie klik hier.

---

Leden nieuws

Herinnering: Algemene Ledenvergadering
Wanneer: Dinsdag 24 mei 2016
Waar: Opstandingskerk, 1ste Brandenburgerweg 34, De Bilt.
De vergadering begint om 20.00 uur.  
De bijbehorende stukken worden u op verzoek toegezonden, bij voorkeur per e-mail. Neem daarvoor contact op met: De LOK 

---