Nieuwsbrief juni 2016

---

Is uw netwerk optimaal beveiligd tegen malware?

Op dinsdag 21 juni verzorgt IDB4ict in samenwerking met WatchGuard, wereldleider op het gebied van firewalls, het seminar ‘Is uw netwerk optimaal beveiligd tegen malware?’. Tijdens het seminar in Woerden ziet u aan de hand van een willekeurige werkdag van een medewerker welke bedreigingen er op de loer liggen. Natuurlijk komen ook de maatregelen, frontpoint security, aan bod. Op idb4ict.nl vindt u alle informatie over het programma en kunt u zich aanmelden. 

---

Een referentie van: Bram Zaanen

De Nederlands Hervormde (Geref.) Evangelisatie Lekkerkerk  wil de geluidsinstallatie verbeteren want de microfoon op de lezenaar blijkt in diverse situaties onvoldoende gevoelig. Als de spreker  te veraf staat, laat de verstaanbaarheid te wensen over. Het volume van de versterker verder opvoeren leidt tot rondzingen. Maar ook de microfoon op de kansel klinkt nogal dof. "Omdat alle microfoons continu open staan is, tijdens het zingen, de weergave ver uit balans. Met name voor de kerktelefoonluisteraars is dit een onwenselijke situatie, " legt Bram Zaanen uit, "Daarom hebben we een drietal leveranciers uitgenodigd om onze installatie te beoordelen en hen gevraagd op welke manier de hierboven benoemde zaken het best opgelost zouden kunnen. Dit heeft geresulteerd in drie offertes. Maar omdat we die technisch inhoudelijk niet of nauwelijks kunnen beoordelen hebben we de LOK gevraagd om ons hierin te adviseren. Wij  bedanken de Lok voor de offerte-vergelijking, de beantwoording van de vragen en het advies. Het is een duidelijk geheel, en voor ons nuttig in de besluitvorming!"

---

Nederlandse Leerboek Audiologie

Met het ontwikkelen van een Nederlands Leerboek Audiologie hoopt de NVA te bereiken dat alle personen die op het gebied van de audiologie werken kunnen beschikken over een overeenkomstige basiskennis zodat de onderlinge samenwerking soepeler gaat verlopen. Iedereen heeft toegang tot dit leerboek en kan het op elk moment als informatorium en naslagwerk gebruiken. Audiologieboek.

---

Duurzame opties voor uw historisch pand

De Groene Grachten is koploper in Nederland met haar succesvolle aanpak voor het verduurzamen van oude gebouwen. Ze geeft advies over het verduurzamen van panden aan particuliere en zakelijke eigenaren, van ‘Quickscan’ -d.m.v. de Groene Menukaart- tot integraal ‘Advies op Maat’. Wethouders uit zeven Nederlandse gemeenten hebben onlangs met Joos Ockels, de vrouw van de in 2014 overleden ruimtevaarder Wubbo Ockels, de Groene Menukaart gelanceerd. 

---

Maak je kerkwebsite beter. 
Kom naar de gratis inspiratieavond!   

Op 23 juni is er de inspiratieavond van Kerk-zijn online over hoe kerken hun website en sociale media beter, aantrekkelijker en effectiever kunnen inzetten. Via een lezing en praktische workshops doe je handige, unieke kennis op. Aanmelden kan nog, doe het nu!

• Hier vind je alle informatie over de tijden en de locatie.

• Online (kerkelijk) adviseur Eric van den Berg houdt een lezing over hoe kerken hun online doelen ook daadwerkelijk waar kunnen maken. Hij geeft tips en adviezen, ook is er ruimte voor vragen.

• Bekijk hier het gehele programma (ook de workshops) van de inspiratieavond.

• Iedereen die geïnteresseerd is in het thema is welkom. De toegang is gratis.


Smiley face
 ---

Ledennieuws

Een goede verstaanbaarheid en een natuurgetrouwe weergave van geluid en beeld zijn belangrijke voorwaarden voor het luistergenot van bezoekers van uw kerk en de luisteraars thuis. Daarvoor is een richtlijn opgesteld waarbij zowel de kerken / gebruikers als leveranciers / installateurs weten wat de randvoorwaarden zijn om een goed systeem te leveren, te gebruiken en te onderhouden: LOK 2016 Richtlijn GBP.

Bij problemen helpt de LOK u graag. Meestal is een telefonisch advies of een advies via de e-mail voldoende om u te helpen. Soms is hiervoor ook een inspectie ter plaatse noodzakelijk. De Lok heeft iedere maandag telefonisch spreekuur 20.00 – 21.00 uur, T 038-4270440 of u kunt uw vraag of opmerking mailen naar De Lok- (minder bereikbaar tijdens de zomervakantie).

---