Nieuwsbrief oktober 2016

---

Het beamteamportal

Het beamteamportal ondersteunt de beamteams in de kerk. In het beamerportal vind u informatie, tips en trucs rondom het beamen in de kerk. Er staat informatie over de hardware en software die veel gebruikt wordt bij het beamen in de kerk en u leest over licenties en juridische zaken. Ook kunt u teksten en liederen voor het beamen in de kerk vinden. En wij nodigen u uit om informatie uit te wisselen of ervaringen te delen met andere beamteams in het forum.

Lees meer

---

Energie voor Kerken

Energie voor Kerken is een collectief, opgericht om voor haar deelnemers een zo scherp mogelijke energieprijs te realiseren. De juiste kwaliteitseisen en de te nemen risico’s worden daarbij in acht genomen. Daarnaast wil Energie voor Kerken de juiste balans creëren tussen de vier MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) pijlers: duurzame organisatie, duurzame relaties, transparantie en samen verduurzamen. Naast het realiseren van een scherpere prijs bij energieleveranciers streeft men er naar de deelnemers te ontzorgen, door een groot deel van de administratie over te nemen en een vraagbaak te zijn bij onduidelijkheden.

Meer informatie

---

Huddle, het nieuwe WiFi

Sinds we al onze apparaten zo goed als exclusief via WiFi hebben aangesloten op het internet is er niks frustrerender dan geen signaal hebben op het werk of thuis. De nieuwe trend in routers die moet zorgen voor een uniformer signaal door het hele huis heet Mesh WiFi, en daar is Sitecom's Huddle ook een voorbeeld van. Een mesh-netwerk is opgebouwd uit verschillende WiFi-apparaten die echter samen maar één netwerk maken. Dus geen mijnwifinietgratis1 tot en met 3 maar gewoon één netwerk met één toegang. Dat heeft nogal wat voordelen, voornamelijk dat de netwerken elkaar niet in de weg zitten.

Meer informatie

---

Een referentie van: Erik van Pijkeren

Tijdens de generale repetitie van de sing-in in kerkgebouw Het Kruispunt te Dalfsen is het geluid prima: de muziek is duidelijk van zang te onderscheiden. Maar als de kerk vol zit met mensen, is dit totaal anders. “Iemand die de zaalversterking deed, zei mij: ‘Dan is het geluid op veel plekken in de kerk slecht. De ervaring is, dat muziek en zang als een blok op je afkomen. Er is geen onderscheid.’ Nu heeft onze kerk sowieso een slechte akoestiek”, laat de ‘beheerder’ van de audio installatie, Erik van Pijkeren, weten, “maar het lijkt erop dat de betreffende boxen het niet aankunnen om de kerkzaal goed te vullen met geluid.” De LOK werd gevraagd om advies. Ook omdat men in Het Kruispunt graag iets met video wilde opstarten. “Ik kreeg meteen toestemming om De LOK in te schakelen. We hoeven immers niet zelf het wiel uit te vinden! En met dit advies zijn we aan de slag gegaan. Al zijn we nog wel aan het stoeien met het geluid, hoor. Maar het advies van De LOK heeft ons wel verder op weg geholpen.”

---

Ledennieuws

Verhuisbericht - Kantoorpand ’t Gbouw in Zwolle is verkocht. In dit pand is ook het verenigingsbureau van de LOK gevestigd. Aanleiding voor de verkoop vormde de toenemende leegstand en het hoge energieverbruik. Het oude pand krijgt een nieuwe bestemming. De eigenaar van het gebouw heeft voor haar huurders inmiddels een nieuw energiezuinig pand gevonden: Dokter Spanjaardweg 4 in Zwolle. De LOK streeft ernaar om het nieuwe pand rond kerst 2016 te betrekken.

Neem contact op met: De LOK

---