Nieuwsbrief november 2016

---

Metingen

De LOK kan als onafhankelijke organisatie voor u geluidsmetingen uitvoeren. Dit kan voor aanvang van de vervanging van een geluids- of beeldinstallatie. Er kan een zogenaamde 0 meting gedaan worden wat als uitgangspunt dient voor verbetering. Op deze manier kan er objectief gemeten worden of een nieuwe installatie aan de eisen voldoet en of bijvoorbeeld de spraakverstaanbaarheid is verbeterd. Ook kan er een meting achteraf plaatsvinden.

---

Technisch

Ringleiding slechthorende

Voor een slechthorende is een ringleiding in huis of in een kerkzaal een prima oplossing. Met een ringleiding kan een slechthorende namelijk thuis de tv of muziekinstallatie goed horen en ook in een kerkzaal het gesproken woord of de muziekuitvoering goed volgen. Voor slechthorenden is een ringleiding thuis een goede aanvulling op zijn/haar hoortoestel en in zalen draagt het bij aan de toegankelijkheid voor deze groep.
Omdat de meeste hoortoestellen en cochleair implantaten (CI’s) een zogeheten T-stand hebben, is een slechthorende in staat met zijn hoortoestel het signaal van een ringleiding op te vangen. Wanneer een slechthorende zijn hoortoestel op de T-stand zet, wordt de luisterspoel (T staat voor telecoil) in het hoortoestel geactiveerd en kan het signaal van de ringleiding worden opgevangen. Soms heeft het hoortoestel van de slechthorende zelf geen luisterspoel, maar zit deze in de streamer*. Wanneer de T-stand in de streamer wordt geactiveerd, vangt deze het signaal van de ringleiding op en stuurt het op zijn beurt draadloos door naar de hoortoestellen van de slechthorende.

*Met een streamer is het mogelijk geluid van diverse bronnen zoals televisie, audio en telefoons direct op uw hoortoestellen te ontvangen. Vaak is een streamer ook een afstandsbediening voor uw hoortoestellen waarmee u het volume of programma kunt aanpassen. 

Meer informatie

---

Terugblik Groene Kerkendag

De GroeneKerkendag vierde in oktober haar vijfjarige jubileum en heeft de 100e groene kerk verwelkomd. Die 100 kerken zijn terecht trots op het ‘wij zijn een groene kerk’-bordje dat zij bij hun kerk mogen ophangen. Adrian de Groot Ruiz was een van de hoofdsprekers op de GroeneKerkendag. Zijn bedrijf onderzoekt de ware kosten van het westerse consumeren. En de workshop Groene Moskee was misschien wel de meest opmerkelijke. Jan Vroonland van Kerk in Actie (KiA) en Deniz Özkanli van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) werken samen aan duurzaamheid. Lees meer op www.groenekerken.nl

Meer informatie

---

Studiedag Geluidinstallaties

Samen met Apart Audio organiseert RDJ  sound en light op 24 november 2016 de Studiedag Geluidsinstallaties.

Een interessante ochtend, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vaste audio-installaties voorbij komen. Bovendien leren de deelnemers hele praktische kennis, welke direct bij klanten in te zetten is.

Tijd en locatie: 8.00 tot 12.00 uur - RDJ sound and light, Nieuwe Maanderbuurtweg 83, Ede.


Meer informatie

---

Vraag het de LOK

Wij ontvangen allerlei vragen, vragen van technische aard of om advies. En natuurlijk probeert De Lok iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn!

Bijvoorbeeld wat betreft het geluid in de kerk: “Wij willen u vragen of uw organisatie een keer bij ons wil komen luisteren in onze kerk, om het geluid te beoordelen” (CGK Leerdam), of: “We willen graag weten of het geluidsniveau op verschillende plaatsen in de kerkzaal van voldoende kwaliteit en volume is. Daarnaast zouden we indien mogelijk wat advies willen om onze livestream nog betrouwbaarder te maken.” Deze Kapelle Kerk in Alkmaar is bezocht, er is advies uitgebracht en er is een onderzoeksrapport van gemaakt. Beide kerken waren tevreden over ons advieswerk. Zo hopen we kerken die ons om hulp vragen, steeds het goede antwoord te geven door de juiste oplossingen te bieden! 

---

Leden nieuws

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Het bestuur maakt plannen voor 2017 en hoopt dat u wilt meedenken!

Ziet u kansen of mogelijkheden en heeft u ideeën of tips dan horen wij dat graag! U kunt ons ook uw ideeën mailen. Wij hopen op uw reacties! Dank u wel.

Neem contact op met: De LOK

---