Nieuwsbrief januari 2017

---

De LOK: adviseur en belangenbehartiger

De LOK is in 1984 opgericht als belangenbehartiger om te waken over een verantwoorde tariefsontwikkeling voor de kerktelefoon. Maar oude technieken werden vervangen door moderne technologie en de LOK heeft die ontwikkeling gestimuleerd en gefaciliteerd, waardoor er nu een breed scala aan producten aan de leden en niet-leden kan worden aangeboden. De LOK producten zijn voor iedereen gelijk maar voor leden zijn de kosten bij een aantal producten / diensten lager. De LOK is een vereniging die deskundig en onafhankelijk adviseert, keuringen verricht, kennis overdraagt en de belangen van haar leden behartigt waar het betreft kerktechnische zaken. Denk hierbij meer specifiek aan de aspecten beeld, geluid en ringleidingen. Het doel van de LOK is de realisatie van een ongestoorde, duidelijke en natuurgetrouwe weergave van geluid en beeld in kerkgebouwen en bij mensen die op afstand daarmee verbonden willen zijn. Lees meer over ons

---

Audioshow Alkmaar

De voorbereiding voor de 9e ASA-show (ook wel bekend als de AZ-show) op 18 en 19 februari 2017 is in volle gang. De opzet is hetzelfde als voorgaande jaren : 2 etages vol mooie audio-sets. Er zijn een paar nieuwe merken te beluisteren zoals Luxman, Bryston en Lyngdorf. De openingstijden zijn van 10.00 – 18.00 uur op beide dagen. De toegang gratis voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Bezoek website Audioshow Alkmaar

---

De ultieme street edition van Urbanite

Sennheiser lanceert de F703 waarbij het design van Freitag afkomstig is. Freitag maakt mooie tassen en hoedjes van gerecycled materiaal, zoals gebruikt dekzeil. Dat materiaal is nu gebruikt voor de meest populaire Sennheiser hoofdtelefoons: de Urbanite. Het resultaat van de samenwerking van deze beide merken is een gelimiteerde oplage van 1500 ‘F703 SENNHEISER × FREITAG’ modellen met elk een compleet unieke stijl. De speciale editie levert een intens club geluid voor onderweg, het biedt een enorme bass maar de compromisloze audio-expertise van Sennheiser zorgt voor uitstekende helderheid over alle frequenties. Aangesloten blijven is gemakkelijk met de in-line afstandsbedieningen en geïntegreerde microfoons voor het aannemen van telefoontjes en het beheren van muziek.

Meer informatie

---

Een referentie van: Melis Schaap

“We kregen opnieuw de opmerking dat de dominee slecht verstaanbaar was en dat de ringleiding niet meer werkte. Nu hebben we al vijftien jaar deze installatie, maar niemand wist eigenlijk wat er moest gebeuren. En degene die het geïnstalleerd had, is geen lid meer van de Immanuelkerk in Beverwijk. Vandaar dat we de LOK om hulp hebben gevraagd”, zegt Melis Schaap, “Ik ben zelf redelijk technisch onderlegd en als een professional duidelijke uitleg geeft, weet ik ‘waar ’t juiste knopje zit’ en kunnen we onszelf weer redden”, vertelt hij, “De Lok heeft meetapparatuur die wij niet hebben en met 120 leden kunnen we ons ook niet financieel van alles veroorloven. Maar de LOK deed ons een goede aanbieding, we zijn lid geworden en dat is het geld waard.” Het mengpaneel is anders ingericht en ook het geluid via internet is verbeterd. De geluidsboxen waren zo’n 30 jaar oud en er werden ondertussen boxen bijgehangen, maar de LOK had voor het geluid in onze kerk een beter alternatief. Melis vertelt: “De LOK heeft geadviseerd twee ‘nieuwe’ boxen op te hangen, nou ja: voor ons nieuw. En dat was een leuk dealtje met de LOK want iedereen is weer positief over het geluid!”

---

Presentaties met bewegende achtergronden

Niet alle presentatiesoftware ondersteunt het gebruik van bewegende achtergronden. Na een zoektocht op het internet blijken slechts een paar (vooral betaalde) pakketten deze mogelijkheid aan te bieden, bijvoorbeeld de website van MotionWorship.com. Josiah Smith heeft daar een filmpje (in het Engels) geplaatst over hoe u PowerPoint kunt gebruiken om liederen met bewegende achtergrond te maken. Benieuwd naar het filmpje? Klik dan hier. Zoals uit het filmpje blijkt, is PowerPoint niet echt dé oplossing om de video’s als achtergrond te gebruiken. Als u wilt dat bij verschillende dia’s de video op de achtergrond blijft doorspelen, ontkom u er niet aan om verschillende teksten op één dia te plaatsen en met behulp van animaties teksten te laten verdwijnen en op te komen. Dit vergt wel enig (foutgevoelig) handwerk en dat zal u misschien ervan weerhouden om deze oplossing te gebruiken. Er bestaat een hulpmiddel die dat voor u kan doen: P3 Song. Lees hieronder verder over P3 Song.

---

P3 Song

P3 Song is een Add-In voor PowerPoint en bedoeld om zonder al te veel handmatige handelingen voor een liedtekst een PowerPoint presentatie te maken. Het principe van P3 Song is vrij eenvoudig: maak één basisdia waarin u de layout van uw presentatie maakt. Voer vervolgens in het scherm de volledige tekst van het lied in, plaats witregels voor elke diaovergang en de presentatie wordt voor u aangemaakt op basis van de basisdia met de opmaak.

P3 Song geeft ook de mogelijkheid om in plaats van het dupliceren van de basisdia, alles op één dia te plaatsen. Alle teksten die normaliter op een aparte dia gezet worden, worden nu inclusief animatie op de basisdia geplaatst. Wanneer u nu op de basisdia een video laat afspelen, dan kunt u met behulp van P3 Song vrij eenvoudig de gewenste teksten op de basisdia laten zetten en hebt u in een handomdraai een mooie presentatie.

U kunt P3 Song downloaden en gratis gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

---

Leden nieuws

Een nieuw jaar biedt nieuwe mogelijkheden. En nu wij ons nieuwe pand zijn ingetrokken, willen wij ook dit jaar weer alle kansen aangrijpen om u van dienst te zijn.

Een nieuwe frisse start voor u en ons allemaal!

Ons nieuwe adres: Dokter Spanjaardweg 4b in Zwolle. 

Neem contact op met: De LOK 

---