Nieuwsbrief maart 2017

---

Ringleidingen keuren

Een op de zeven mensen lijdt aan gehoorverlies. Mensen met gehoorproblemen hebben veel moeite met communicatie. U kunt hen helpen door de kerk toegankelijk te maken voor hen, door het geluidssignaal, afkomstig van de microfoons van sprekers of musici in de kerk, aan te sluiten op een ringleidingversterker. Dan krijgt de slechthorende via eigen hoortoestellen een ‘schoon’ geluid aangeboden dat goed te horen en te verstaan is. Met een ringleiding heeft een slechthorende dus geen last meer van storende omgevingsgeluiden of een slechte akoestiek. De LOK heeft de expertise in huis om te helpen en ringleidingen te keuren. Dus neem contact op om van dit aanbod gebruik te maken. Eisen ringleiding. 

---

Vakbeurs Prolight+Sound

Prolight+Sound is de grootste internationale vakbeurs voor evenement- en communicatietechniek, audiovisuele producties en entertainment. In tegenstelling tot andere vakbeurzen voor de eventbranche biedt Prolight+Sound een geheel omvattend productoverzicht. De beurs is onderverdeeld in de productgroepen audio technology, lighting technology, communication technology, theatre and stage technology, media technology, video communications and systems integration. Dit succesvol evenement vindt plaats van 4 t/m 7 april in Frankfurt. Meer informatie voor bezoekers.

---

Kerktelevisie populair

Raad van kerken geeft een kijkje in de afgelopen kerkenbeurs en belicht één van de trends: de opkomst van kerktelevisie. Door kerktelevisie zijn mensen die vanwege leeftijd en gezondheid moeilijk naar kerk kunnen, ook visueel met de gemeente verbonden. En eigen kerkgangers kunnen in de vakantie meeleven. Discussie over de nieuwe techniek is er ook. Of mensen door de tv niet eerder thuisblijven en thuis gaan kijken. Maar de reacties van gemeenten en parochies waar het systeem is ingevoerd weerleggen dat. Het tegendeel is eerder het geval, mensen vinden het leuk dat de tv meeloopt en live de kerkdienst uitzendt. Lees het hele artikel.

---

Compacte veelzijdige beamer

Sony maakt indruk met een nieuwe gadget: de Xperia Touch. Een beamer draaiend op het besturingssysteem Android, die op nagenoeg elk oppervlak een touchscreen met een diameter van 58 cm kan projecteren. Met een druk op de knop verandert je muur of eettafel in een groot scherm. Het touchscreen is met tien vingers tegelijk te bedienen, met dank aan het gebruik van een laserprojector met autofocus. Verder is de Xperia Touch voorzien van een 13 megapixel camera, een HDMI-aansluiting en een nabijheidssensor, zodat hij vanzelf aan gaat als er iemand in de buurt komt.

Meer informatie 

---

Leden nieuws

De algemene ledenvergadering van de LOK zal worden gehouden op dinsdagavond 18 april 2017. Deze vindt plaats in de Opstandingskerk in De Bilt. Leden van de LOK worden van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen!

Leden kunnen bijbehorende stukken aanvragen, bij voorkeur per email. Neem daarvoor contact op met de LOK.

U kunt ons altijd mailen, ook als u vragen heeft, opmerkingen of tips!

Neem daarvoor contact op met de LOK. 

---