Nieuwsbrief juli 2017

---

De LOK is van betekenis?

Wat kan de LOK voor ons betekenen?’ Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Bijvoorbeeld omdat men de infrastructuur m.b.t. beamer gebruik, ringleiding, kerkwebradio in samenhang met de geluidsinstallatie, hoopt te verbeteren in een monumentale kerk. 

“We hebben op dit moment problemen met rondzingen van geluid.  Ook het bedienen van de verschillende onderdelen moet volgens ons eenvoudiger kunnen. Wij hebben begrepen dat jullie ons van advies kunnen dienen?”

Het team van De LOK staat voor u klaar om te helpen. De LOK is adviseur en belangenbehartiger voor audio- en videotechniek in kerkgebouwen en wil graag voor u van betekenis zijn!

Vragen? nee Contact op met de LOK

---

Boze gebruikers Bose 

Eind april kwam Bose in opspraak door het verzamelen van gegevens met zijn Bose Connect-app, en er volgde een rechtszaak. Het audiobedrijf ontkent de data te verkopen maar ontkent niet dat het de gegevens deelt. In zijn privacybeleid staat ook dat het bedrijf samenwerkt met derde partijen om niet-persoonlijke informatie te verzamelen. Bose heeft nu zijn Bose Connect-app een update gegeven met een opt-out-toggle in het privacymenu. Gebruikers die niet langer willen dat de app gegevens over muziekvoorkeuren verzamelt, moeten dit expliciet uitzetten. Bose blijft bij zijn standpunt dat het de data niet verkoopt.

Lees meer. 

---

Artikel de LOK in Kerkbeheer

“Het geluid is, vooral in oude historische kerken, in de praktijk vaak van matige kwaliteit. Dat wordt vaak voor lief genomen. Soms wordt er ook veel geld besteed om tot verbetering te komen. De ervaring leert dat dit vaak een moeilijk proces is en vaak ook frustraties in de uitvoering geeft. Het trieste is dat het uiteindelijke resultaat dan ook nog onvoldoende is. De LOK wil graag kerken met een onafhankelijk advies te ondersteunen. Zij zijn dan verzekerd van een geluidsinstallatie die aan hun wensen voldoet, waarvoor zij niet te veel hebben betaald en waarop zij als regel door de inbreng van de LOK nog geld hebben kunnen besparen”, laat Dick Scheepstra, voorzitter van De LOK, in een artikel weten. Op verzoek van de vereniging van kerkbeheerders heeft hij vorig jaar een artikel geschreven in het magazine “Kerkbeheer’ op pagina 123. Wij zijn gevraagd dit artikel nog eens met u te delen. Lees het artikel. 

---

Digitaal archiefbeheer

Kerkelijke vergaderingen dragen de zorg voor een goede bewaring van de archieven. Bewaring van archiefstukken is van belang voor de overdracht van taken en werkzaamheden en voor de ongestoorde voortgang van het (gemeente)werk. Maar hoe vind je nu die ene speld, van misschien wel jaren oud, in de digitale hooiberg van tegenwoordig? Daarom zijn advisering en richtlijnen zo waardevol!
Hoe gaat uw kerk om met het digitale archief? Misschien goed om er eens over na te denken binnen uw kerkgemeenschap…
Voorbeeld richtlijnen (digitaal) archiefbeheer CGK.

---

Leden nieuws

Heeft u vragen, opmerkingen of tips? Dan kunt u ons altijd mailen! Maar in de zomervakantie zijn wij gesloten van 31 juli tot 18 augustus. Dan geven we even geen antwoord op uw vragen en staat er even niets in de agenda van De LOK.
Na de vakantie pakken we vol energie de draad weer op.

Wij wensen u een fijne vakantie toe, geniet van de rust!

 

Neem contact op met: De LOK

---