Nieuwsbrief feb. 2018

---

Vaarwel ISDN kerktelefoonaansluiting

De ISDN( Integrated Services Digital Network) telefoonaansluiting van KPN is door modernere techniek ingehaald en wordt per 1 september 2019 verandert  in telefonie via internet VOIP (Voice over Internet Protocol). Per 1 september 2019 stopt KPN met leveren van ISDN, bestaande aansluitingen worden tot 1 september 2021 wel onderhouden. De LOK adviseert kerken die nu nog gebruik maken van een ISDN aansluiting deze voor deze datum te wijzigen in een internet aansluiting. Hun ISDN telefoonaansluiting wordt met behoud van nummer over gezet naar een VOIP verbinding via het modem van de internet aansluiting.
Lees het hele artikel of ga naar de website van KPN.

---

Cursus voor technici

E-Sonic Solutions is voor de cursus ‘metingen geluid bij evenementen’ een samenwerking gestart met Möllenkramer training, reeds lang betrokken bij metingen en regelgeving rondom geluid.

De cursus is bedoeld voor technici en organisatoren die kennis willen opdoen over omgang met regelgeving omtrent geluidniveaus bij evenementen enwordt gegeven op aanvraag en bij voldoende deelnemers. De cursus kan ook in-company gegeven worden. Meer informatie.

---

Livestreams kerken

De ouderwetse kerktelefoon wordt steeds vaker vervangen door livestreams via internet. Op dit moment zendt ruim 60% van de Zeeuwse kerken audio uit via internet. Vooral het afgelopen jaar is er veel vraag naar het streamen van beelden. Omroep Zeeland schreef hierover vorig jaar een artikel: Trend in de kerk: thuis live meekijken’ en plaatste daarbij een leuk filmpje. Ga naar Omroep Zeeland en bekijk het filmpje.

---

Energie voor kerken

Kerken en kloosters kunnen al hun gebouwen onderbrengen in het collectief om zo flink te besparen op de energiekosten. Inmiddels nemen al ruim 7.000 gas en elektra aansluitingen deel aan Energie voor Kerken. Het collectief Energie voor Kerken is een initiatief van het CIO-K (Commissie Kerkelijke Gebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken). Energie voor Kerken is opgericht om voor haar deelnemers een zo scherp mogelijke energieprijs te realiseren. Lees meer. 

---

Leden nieuws

De algemene ledenvergadering van de LOK zal worden gehouden op woensdag 11 april 2018 in Zwolle. Leden van de LOK worden van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen!

Agenda punten voor deze vergadering kunt u vanaf nu aandragen. Bij voorkeur per email. 

U kunt ons altijd mailen, ook als u vragen heeft, opmerkingen of tips!

Neem contact op met: De LOK. 

---