Nieuwsbrief Sept. 2014

---

De LOK kan voor u een workshop verzorgen.

Wie kan de techniek die tijdens de eredienst gebruikt wordt voor beeld en geluid nog bijbenen? Zelfs voor een audio/video team binnen een kerk is dat soms lastig. En als het geluids- of projectiesysteem vervangen moet worden is het vaak moeilijk kiezen. De LOK kan u helpen bij de keuze van het beste systeem voor uw gebouw en haar gebruikers. Maar ook daarna kunnen we u van dienst zijn door de technische mensen die het moeten bedienen, op te leiden. Dat gebeurt door workshops bij u op locatie te geven waarbij zowel de techniek als de inhoud aan bod komt.

 Lees meer …     

---

In gesprek met Harrie Sollie.

Harrie Sollie is al ruim 10 jaar betrokken bij het werk van de LOK als notulist van de vergaderingen. Zijn dossierkennis is daardoor breder dan veel van de vergaderaars zelf. En door deze dossierkennis en zijn enthousiasme voor de LOK-organisatie wordt hij ook veel vaker voor andere werkzaamheden dan notuleren ingezet. Harrie: “Als onafhankelijke vereniging is de LOK zeker van waarde voor kerken. Advisering over alle aspecten van bijvoorbeeld geluid en beeld zoals die in de kerken gebruikt wordt is zeer nuttig. In een  wereld met ogenschijnlijk onbeperkte technische mogelijkheden is die expertise van belang bij het maken van goede en verantwoorde keuzes. Daar kan de LOK prima bij ondersteunen”.

---

Technisch

Wilt u betaalbaar HD opnemen en live streamen in uw kerk? Met de Black Magic ATEM switchers is het mogelijk. Voor € 745,- krijg je een HD SDI switcher die 6 HD camera's kan schakelen en tegelijkertijd de video stream omzet in H264 formaat klaar om uitgezonden te worden als livestream. Op dit moment is er geen goedkopere optie dan de ATEM op de markt.

Via USB kan je de ATEM aansluiten naar PC of MAC waarmee je vervolgens de swicher via onscreen knoppen kan bedienen. Met enige handigheid is zelfs bediening via ipad / tablet mogelijk zodat je als video techneut gewoon naast je gezin kan zetten terwijl je de videostream van de kerkdienst verzorgd.
Meer weten? Neem gerust contact op met ons verenigingsbureau in Zwolle.

 

---

Duurzaamheid en kerk(techniek)

 

(Kerk) gebouw-eigenaren en gebruikers willen tegenwoordig graag in een “groen” gebouw gehuisvest zijn. Om dit stempel “groen gebouw” te bemachtigen wordt het gebouw beoordeeld op een aantal aandachtspunten. Het is een puntensysteem dat op onderdelen wordt toegekend. Het totaal sommetje van de punten is bepalend voor de mate van duurzaamheid van het gebouw (bijv. zilver, goud of platina). De vraag die gesteld kan worden is of dit belangrijk is om te weten. Wat kan ik hier nu mee met mijn bestaande kerkgebouw en/of geplande nieuwbouw.

Lees meer... 

---

Ledennieuws (telefonisch spreekuur)::

Regelmatig bellen leden naar het verenigingsbureau in Zwolle met technische vragen. Vaak is er op dat moment geen technische man aanwezig om met hen door te praten over hun probleem of wens. Het secretariaat moet dan die technische vraag noteren en later moet er opnieuw contact gezocht worden. Daar willen we verandering in aanbrengen door een telefonisch spreekuur. Elke maandagavond tussen 20.00 – 21.00 uur is er een techneut beschikbaar om u te woord te staan over technische zaken. U kunt met hem doorpraten over eventuele storingen of wensen voor eventuele aanpassingen en investeringen aan de apparatuur in uw kerkgebouw. U kunt daarvoor gewoon bellen met ons telefoonnummer in Zwolle: 038-4270440. Uiteraard zijn er op iedere regel uitzonderingen en zullen er een paar maandagen (vakantie en feestdagen) dat er geen spreekuur gehouden zal worden. Dat zullen we duidelijk via de site communiceren. 

  

Neem contact op met: De LOK