Nieuwsbrief Okt. 2014

---

De LOK kan voor u een workshop verzorgen.

In veel situaties speelt de koster / beheerder een belangrijke rol in kennis van en inzicht in de vele aspecten van beeld en geluid binnen een kerk. Daarom organiseert de LOK een workshop voor kosters. Natuurlijk mogen ook andere betrokkenen en vrijwilligers binnen uw kerk daaraan deelnemen.

 Lees meer …     

---

In gesprek met Roel Eding.

Roel Eding uit Stadskanaal is al bijna 30 jaar betrokken bij het werk van de LOK. Hij is een echte techneut vanuit zijn jarenlange ervaring binnen KPN. En ook in zijn vrije tijd was hij altijd bezig met techniek. We zijn blij dat hij zich ook steeds wilde inzetten voor de LOK. Hij keek bij heel veel kerkgebouwen in de keuken. Roel: “Aan de techniek wordt door de kerkbestuurders in veel gevallen geen of weinig aandacht besteed. Het werkt en waarom zullen we ons hiermee bezig houden. Laat daarom regelmatig als kerkbestuur de ringleiding, verstaanbaarheid en kerkradio controleren. Ook bij een nieuwe investering of vervanging van apparatuur zie ik trage besluitvorming”.

---

Technisch

Deze week is het de nationale week van de Digitale Radio. De week waarin alle landelijke radiozenders de nieuwe manier van radio luisteren vieren. Aan deze actieweek is een grote publiciteitscampagne gekoppeld. Niet alleen op de radiozenders maar ook op publieke en commerciële tv-zenders zijn reclamespotjes te zien. Ook radio-speciaalzaken doen met de actie mee en geven kortingen bij aankoop van DAB+ geschikte radiomodellen. Het is op 14 oktober precies een jaar geleden dat de eerste Nederlandse publieke radiozender in DAB+ ging uitzenden. Ziet u hierbij mogelijkheden voor het uitzenden van kerkdiensten?

---

Aandacht voor religieus erfgoed 

Reliwiki is in 2008, het Jaar van het Religieus Erfgoed, gelanceerd om grotere bekendheid aan het rijke bezit aan kerken, kloosters, moskeeën, synagogen en tempels te geven. De site heeft als doel om de belangstelling voor en de kennis van het religieus erfgoed in Nederland te vergroten. Alleen zo kan een duurzame toekomst voor het religieus erfgoed binnen onze dynamische samenleving worden bevorderd. Ook nu moet nog veel werk worden verzet om de toekomst van ons religieus erfgoed veilig te stellen.

Lees meer... 

---

Ledennieuws (telefonisch spreekuur)::

Regelmatig bellen leden naar het verenigingsbureau in Zwolle met technische vragen. Vaak is er op dat moment geen technische man aanwezig om met hen door te praten over hun probleem of wens. Het secretariaat moet dan die technische vraag noteren en later moet er opnieuw contact gezocht worden. Daar willen we verandering in aanbrengen door een telefonisch spreekuur. Elke maandagavond tussen 20.00 – 21.00 uur is er een techneut beschikbaar om u te woord te staan over technische zaken. U kunt met hem doorpraten over eventuele storingen of wensen voor eventuele aanpassingen en investeringen aan de apparatuur in uw kerkgebouw. U kunt daarvoor gewoon bellen met ons telefoonnummer in Zwolle: 038-4270440. Uiteraard zijn er op iedere regel uitzonderingen en zullen er een paar maandagen (vakantie en feestdagen) dat er geen spreekuur gehouden zal worden. Dat zullen we duidelijk via de site communiceren. 

  

Neem contact op met: De LOK