Nieuwsbrief Nov. 2014

---

Telefonisch spreekuur:

Regelmatig bellen leden naar het verenigingsbureau in Zwolle met technische vragen. Vaak is er op dat moment geen technische man aanwezig om met hen door te praten over hun probleem of wens. Het secretariaat moet dan die technische vraag noteren en later moet er opnieuw contact gezocht worden. Daar willen we verandering in aanbrengen door een telefonisch spreekuur. Elke maandagavond tussen 20.00 – 21.00 uur is er een techneut beschikbaar om u te woord te staan over technische zaken. U kunt met hem doorpraten over eventuele storingen of wensen voor eventuele aanpassingen en investeringen aan de apparatuur in uw kerkgebouw. U kunt daarvoor gewoon bellen met ons telefoonnummer in Zwolle: 038-4270440. Uiteraard zijn er op iedere regel uitzonderingen en zullen er een paar maandagen (vakantie en feestdagen) dat er geen spreekuur gehouden zal worden. Dat zullen we duidelijk via de site communiceren. 

 Neem contact op    

---

In gesprek met Maurits van Eekeren.

Maurits van Eekeren uit Assen is de persoon die u aan de telefoon krijgt als u naar het kantoor van de LOK belt. Hij zit daardoor op een centrale plek binnen de organisatie en zorgt dat alle vragen en informatie bij de juiste personen komen. Technische mensen zijn vaak blij met deze administratieve ondersteuning. Maurits: “Gelukkig heeft de LOK de kennis in huis om kerken te ondersteunen op het gebied van kerktechniek zoals: geluids- maar ook beeldtechniek. Denkt u bijvoorbeeld ook eens aan het beamergebruik. Hopelijk heeft dat ook de aandacht van kerkbestuurders omdat het kerk zijn tegenwoordig veel breder is dan alleen maar op zondag naar de kerk gaan.”

---

Technisch

Graag attenderen wij u op het samenwerkingsverband dat CCLI is aangegaan met BUMA/Stemra. Dankzij deze samenwerking kan CCLI voor kerken in Nederland één loket aanbieden waar naast het reproduceren van liedteksten, ook het uitvoeren van muziek en het streamen van kerkdiensten adequaat geregeld kunnen worden. Let wel op dat niet alle liedbundels onder hun verstrekte licenties vallen. 

---

(Kerk)geld besparen vanuit uw bureaustoel 

Ga als penningmeester van uw kerk eens achter de computer zitten en bespaar geld op:  1 - teruggaaf energiebeasting, 2 – opbouw energieprijs, 3 – nieuw energiecontract en 4 – andere gasmeter. Over deze onderwerpen geeft een LOK-vrijwilliger u tips onderbouwd met cijfermateriaal. De LOK  is benieuwd wat uw ervaring is met het type gasmeter in uw kerk in relatie tot het geïnstalleerd vermogen van alle ketels en verbruikstoestellen. Als u het  laat weten dan komt de redactie er graag nog een keer op terug.

Lees meer... 

---

Ledennieuws:

Als u (uw kerk) lid is van de LOK geniet u natuurlijk ook van voordelen. Eén daarvan is een korting op het eerste consult van 50 euro. Dat maakt het voor u nog aantrekkelijker om ons advies te vragen bij de beoordeling van uw apparatuur. En we helpen ook graag adviseren als er nieuwe appartauur aangeschaft moet worden. Vaak krijgt u dan offertes van leveranciers die maar moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. Een kleine bijdrage voor ons onafhankelijke advies kan u vaak vele euro’s besparen. 

Neem contact op