Nieuwsbrief December 2014

---

Waardevolle workshop voor kosters

Op donderdag 27 november jl. is onze medewerker Martijn Godeke naar de Protestantse Gemeente in  Den Bosch afgereisd om een workshop te geven aan een aantal kosters. Door de vele taken van een koster wordt geluid vaak als bijzaak beschouwd. Maar door een paar simpele handelingen is een goede verstaanbaarheid al te verhogen. De interactieve workshop was een groot succes en werd als zeer waardevol ervaren. We gaan in onze workshops klantgericht te werk met veel ruimte voor interactie en vragen zodat we aan uw technische wensen tegemoet kunnen komen!

---

Telefonisch spreekuur:

Heeft u technische vragen, is er een storing of zijn er wensen voor eventuele aanpassingen en investeringen aan de apparatuur in uw kerkgebouw?  Elke maandagavond tussen 20.00 – 21.00 uur is er voor u rechtstreeks een techneut beschikbaar om u te woord te staan over technische zaken. U kunt daarvoor gewoon bellen met ons telefoonnummer in Zwolle: 038-4270440. Uiteraard zijn er op iedere regel uitzonderingen en zullen er een paar maandagen zijn (vakantie en feestdagen) dat er geen spreekuur gehouden zal worden. Dat zullen we duidelijk via de site communiceren.

  Neem contact op met de LOK     

---

Technisch

Siemens heeft op de  EUHA beurs, de grootste hoorapparatenbeurs van Europa, haar nieuwste hoorapparaten met binax technologie geïntroduceerd. Volgens Siemens kunnen slechthorenden die deze hoorapparaten dragen daar beter mee  horen op recepties en verjaardagen dan normaalhorenden. De nieuwe Siemens hoorapparaten zijn te bedienen met een smartphone (iPhone IOS of Android). Met de speciale touchControl App wordt iedere smartphone omgetoverd in een afstandsbediening voor de hoorapparaten. 

Bij de inmiddels derde generatie draadloze technologie waarbij de hoorapparaten onderling samenwerken, worden audiosignalen nu real time tussen de hoorapparaten uitgewisseld. Omdat ieder hoorapparaat twee microfoons heeft, kan er op deze manier gebruik worden gemaakt van vier microfoons. Ieder hoorapparaat afzonderlijk kan het geluid van deze vier microfoons bewerken, waardoor er virtueel gebruik kan worden gemaakt van 8 microfoons.

---

Informatie over kerkgebouwen uit Limburg beschikbaar 

Door de jaren heen zijn er heel wat kerkgebouwen gebouwd. In eerste instantie bedoeld voor kerkdiensten en vieringen. Achter ieder kerkgebouw schuilt wel een verhaal. De Stichting Kerkgebouwen in Limburg vindt het belangrijk om informatie over kerkgebouwen te verzamelen, te digitaliseren en voor een groot publiek gratis en openbaar toegankelijk te stellen via het internet. Daarbij hoort ook de informatie over architecten die de gebouwen ontworpen hebben en kunstenaars die er kunstwerken voor maakten. Daarnaast wordt waar mogelijk orgelinformatie geleverd.

Lees meer... 

---

Op zoek naar beeldadviseurs 

Beeld wordt steeds belangrijker in kerkgebouwen. Daarom zijn wij op zoek naar beeldadviseurs. Weet jij veel van projectors, lcd-schermen, camerasystemen en loop jij warm voor techniek? Dan is vrijwilliger worden bij de LOK wellicht iets voor jou!

Lees meer... 

---

Ledennieuws:

Steeds vaker wordt er op het LOK-kantoor om advies gevraagd naar goede apparatuur voor beeld en geluid in een kerkgebouw. Samen met leveranciers wordt er nu gewerkt aan een objectief aantal indexfactoren die we als norm gaan gebruiken in ons advies. Deze norm kan dan ook uitgangspunt zijn in metingen en keuringen. Bent u nieuwsgierig naar de indexfactoren? Neem contact op met ons bureau in Zwolle. Misschien kunt u zelfs meehelpen aan een objectieve opsomming van feiten waar een goede installatie aan zou moeten voldoen. 

Neem contact met ons op