Header

Nieuwsbrief november 2022

Dag [subscriber:firstname | default:abonnee],

De LOK wil hieronder je aandacht vragen voor een aantal zaken. Als je zelf iets wilt doorgeven, mail ons dan. Je helpt er anderen mee. Alvast bedankt.
live_sound_workshop_6
De LOK – workshop geluid
Geluidsinstallaties zijn tegenwoordig heel geavanceerd maar toch eenvoudig te bedienen dankzij de toepassing van een audioprocessor (DSP). Via een touchscreen worden alleen de nodige functies bediend, veel gaat automatisch. Ook is het mogelijk om het geluid voor de livestream optimaal in te regelen. Voor een kleine muziekgroep is niet direct een mengtafel vereist. Er kan rechtstreeks een mix worden gemaakt via het touchscreen. Voor een grotere muziekgroep en meer flexibiliteit kiezen we voor een digitaal mengpaneel met stagebox (via één UTP kabel aangesloten op de mengtafel). De audioprocessor kan ook ingezet worden voor aansturing van overige apparatuur zoals de verlichting en zonwering. Daarnaast bestaan diverse luidsprekers die verschillen in soort en toepassing. Er zijn typische spraakluidsprekers tot full-range line-array systemen voor spraak en livemuziek en actieve digitaal stuurbare luidsprekers. Voor ieder project bestaat een oplossing is, eventueel gecombineerd met een luistertest op locatie. Microfoons zijn er in alle soorten en maten. Een headset biedt de beste spraakverstaanbaarheid vanwege de optimale positie ten opzichte van de mond.
Wilt u meer informatie over al deze geluidsoplossingen? U kunt uw vragen stellen en aanmelden voor een workshop geluid, georganiseerd door De LOK - per mail – info@delok.nl
Afbeelding1
Het alternatief voor ringleidingen
Sennheiser biedt een oplossing als alternatief voor ringleidingen – MobileConnect. Met dit systeem kunt u met een app via de telefoon verbinding maken met bluetooth gehoorapparaten, of eenvoudig met een hoofdtelefoon luisteren.

MobileConnect bestaat uit drie hoofdcomponenten: Het MobileConnect Station is de 'audio-naar-netwerk-brug' die het audiosignaal in de ruimte oppikt en het doorstuurt naar elk gewenst streamingnetwerk. Met behulp van de bestaande wifitoegangspunten wordt het signaal naar maximaal 100 smartphones per station verzonden, waarbij de MobileConnect-app als ontvanger dient. Als u meerdere stations gebruikt, kunt u de MobileConnect Manager gebruiken als het enige beheerpunt voor alle MobileConnect Stations.
Afbeelding2
Kerk-tv - nieuws
De nieuwste modellen camera’s leveren nu ook full-NDI voor een optimale integratie met o.a. OBS en VMix. NDI® Full Bandwith en NDI®|HX zijn twee complementaire methoden om video over een netwerk te transporteren. Afhankelijk van de infrastructuur en eisen met betrekking tot latency kun je eenvoudig een keuze maken tussen beide. Met IP-implementatie op bestaande netwerken worden alle gedetecteerde camera's in uw netwerk direct beschikbaar voor gebruik zonder complexe configuratie. Video, audio, bediening en voeding allemaal met PoE waarmee je de NDI-camera verbindt met honderden systemen, apparaten en toepassingen die NDI ondersteunen.

Een andere interessante nieuwe optie is ‘AI-tracking’. De camera's draaien, kantelen en zoomen automatisch om personen binnen hun bereik te volgen. Ideaal bij een beweeglijke voorganger. Bij de aanschaf van camera’s is het verstandig te kiezen voor een model die over deze functionaliteit beschikt.

Uiteraard kunt u terecht bij De LOK voor een onafhankelijk advies.

Afbeelding3
VKB - een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuwe stijl
U heeft het waarschijnlijk al voorbij zien komen via één van de communicatiekanalen: de VKB heeft een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe stijl.


In het nieuwe logo komt naar voren dat diversiteit bij elkaar wordt gebracht. Het kleurenpalet en de skyline zijn gevarieerd, net als de leden dat zijn. Ook het vizier blijft een belangrijk element in de stijl, want de vereniging wil een gidsende rol blijven vervullen voor de leden. U kunt de nieuwe VKB app downloaden, beschikbaar voor Android en Apple. Naast dat u via de app op de hoogte wordt gehouden van wat er speelt op het gebied van kerkrentmeesterlijk beheer en u daar met uw aanbod op kunt inspelen, is de app ook een goed middel om in contact te komen met kerkrentmeesters. Zo kunt u bijvoorbeeld direct reageren op vragen van kerkrentmeesters.

VKB-Symposium Bijbel, kerk en geld
Het bestuur van VKB kerkrentmeesters nodigt u hartelijk uit deel te nemen aan het symposium ‘Bijbel, kerk en geld’ op donderdagmiddag 17 november 2022 van 13.00 - 18.00 uur in Het Kruispunt te Amersfoort, waarbij afscheid genomen zal worden van de huidige directeur Jos Aarnoudse en senior-beleidsmedewerker Bert van Rijssen. Beiden bereiken dit najaar de pensioengerechtigde leeftijd. Hoofdspreker deze middag is Alain Verheij. Muzikale medewerking wordt verleend door Erick Versloot. Aanmelden kan per mail: info@kerkrentmeester.nl.
Afbeelding4
7
Op de onlangs gehouden ledenvergadering (9 juni 2022) is besloten dat de jaarlijkse contributie 50 euro per jaar is.

Voordelen lidmaatschap

  • U krijgt 50% korting op een eerste meting.
  • U kunt dan met 10% korting gebruik maken van alle adviezen en andere hulp die De LOK u kan bieden.
  • U betaald geen reiskosten bij onze dienstverlening, alleen de voorrijkosten.
  • U kunt uw kerk of kerkelijke organisatie hier voor opgeven.
Lid zijn kost: € 50,= per jaar.
Footer_NEW_448