Header

Nieuwsbrief januari 2022

Dag [subscriber:firstname | default:abonnee],

De LOK wil hieronder je aandacht vragen voor een aantal zaken. Als je zelf iets wilt doorgeven, mail ons dan. Je helpt er anderen mee. Alvast bedankt.
Gerrit Bril (Small)

Nee niet alles moet online

“Hoeveel kerken hebben de lockdown aangegrepen om flink te investeren? Nog niet aan begonnen? Doe het dan alsnog!”, zegt Gerrit Bril. Hij verzorgt de serie Webinars HYBRIDE KERK die aangeboden wordt door De Landelijke Organisatie Kerktechniek (De LOK) i.s.m. Kerk-zijn online.
“Nee, niet alles moet online. Maar zorg wel dat alles online kán. Online heeft fantastische voordelen maar we zijn ook extra blij als we na corona weer naar de kerk kunnen.” Gerrit Bril legt in het eerste webinar uit wat een hybride kerk is. Deze eerste van een serie van vier wordt gehouden op 27 januari. Daarna volgt op 3 maart een Webinar waar het draait om de vraag: Welke techniek en wat doe je ermee?, op 31 maart: Hoe communiceer je met gemeente en gemeenteleden thuis? En op 21 april: Wat leren we van elkaar, best practices? De hele serie is online te volgen vanaf 20.00 uur. Niet-leden betalen € 50,00 en leden van De LOK kunnen de serie gratis volgen.

“Techniek en creativiteit zijn een aanvulling op verkondiging en pastoraat”, zegt Gerrit. “Laten we biddend zoeken naar wegen om Gods rijke genade bekend te maken!”

Meer informatie en opgave: www.delok.nl/hybride-kerk
Serie webinars HYBRIDE KERK (1) (Small)

Online cursus over Hybride kerkdiensten

Er is flink geïnvesteerd in mediatechniek. Veel vrijwilligers hebben zich ingezet in audio- en videoteams van de kerken. Maar hoe nu verder? En: hoe hou je het vol?! Wij (De LOK) organiseren de komende maanden vier Webinars over ‘Hybride kerk 2022’.
Tegenwoordig lees je veel over kerkzijn na corona, over online-kerkdiensten in combinatie met fysieke diensten, over
teruglopende belangstelling voor kerkdiensten en hoe om te gaan met de online-diensten... Dit roept vragen op. Hoe wil je kerk zijn in de toekomst? Hoe kun je dat combineren: de kerkzaal en het kijken thuis?

De LOK organiseert vier webinars over ‘Hybride kerk’:
27 januari - Wat is hybride kerk?
3 maart - Welke techniek en wat doe je ermee?
31 maart - Hoe communiceer je met gemeente en gemeenteleden thuis?
21 april - Wat leren we van elkaar, best practices?

De serie ‘Hybride kerk’ wordt online gegeven door Gerrit Bril en alle webinars beginnen om 20.00 uur, Dus lekker vanuit huis meedoen. De deelnamekosten voor niet-leden (voor de hele serie van vier webinars): € 50,00. Leden van De LOK kunnen de serie van vier webinars gratis volgen.

Meld je aan om mee te luisteren, mee te kijken en mee te praten!
Ga naar: www.delok.nl/hybride-kerk

Extra Lukaskastjes nodig

Vanwege de corona-maatregelen die er nog steeds zijn, zien de meeste kerken zich genoodzaakt om hun deuren fysiek te sluiten voor kerkelijke activiteiten. Diensten worden veelal via internet en/of via Lukaskastjes aangeboden aan gemeenteleden. Wij zien een grote stijging van aantallen bestellingen naar tweedehands kastjes. Helaas hebben wij nauwelijks voorraad om aan de vraag te voldoen. Wij vragen kerken daarom …

Lees verder
Extra Lukaskastjes nodig
7

Voordelen lidmaatschap

  • De leden krijgen altijd via de mail of telefonisch kosteloos advies, op basis van fair policy
  • Op een eerste Snel-advies ontvangen leden een korting van 25%.
  • De leden krijgen 10% korting op alle overige dienstverlening.
  • De leden betalen geen reiskosten maar een standaardbedrag van € 30,00 per locatiebezoek. Dit vanuit de leden-loyaliteitsgedachte.
U kunt uw kerk of kerkelijke organisatie hier voor opgeven.
Lidmaatschap van De LOK: € 40,= per jaar.

Footer_NEW
Email Marketing Powered by MailPoet