Nieuwsbrief januari 2016

---

Klein verschil met grote gevolgen

“Ik was in een kerk, waar men klachten had over de ringleiding. Aan de LOK was gevraagd te onderzoeken en te adviseren over een oplossing.

Op een bepaald punt wist ik het even niet meer. Nu kon het eigenlijk alleen nog aan de lus liggen. Misschien kortsluiting? Of …. ? Ik besloot maar eens de ohmse weerstand van de lus te meten. Gelukkig hebben we daar geschikte meetapparatuur voor! Daarbij werd al direct duidelijk dat er weliswaar twee lussen parallel lagen, maar dat dit geen identieke draden waren. Toen begon mij iets te dagen…

Uit mijn verhaal blijkt: doe niet te lichtzinnig vooronderstellingen zonder te controleren, want ook kleine verschillen kunnen grote gevolgen hebben!”

lees hier het hele verhaal 

---

Technisch nieuws

Met een geluidmeter kun je redelijk eenvoudig meten hoe hard de muziek staat. Maar hoeveel bassen, midden- en hoge tonen er in de muziek zitten (het spectrum) is veel moeilijker te bepalen. Toch is juist dit belangrijk om te weten, voor de ondernemer, de technicus, de handhaver van de gemeente én voor de buren.

Met dBmusic kun je niet alleen het geluidniveau meten in dB(A) en dB(C), maar ook bepalen welk spectrum de muziek heeft. dBmusic beoordeeld de lage frequenties (bastonen) en vergelijkt deze met vijf standaardspectra:  Restaurant | Café (pop) | Club | House | Ultra bass. Lees meer over deze app op: www.geluidburo.nl/dbmusic/

---

In gesprek met: Gerrie Koster

Gerrie Koster is een tevreden klant van de LOK.

“In eerste instantie wilden wij de bestaande installatie vervangen en hebben daarvoor advies gevraagd aan de LOK. Inmiddels hebben wij een ander gebouw aangekocht welke geschikt gemaakt wordt voor de zondagse diensten en is het oorspronkelijke plan "on hold" gezet. Zodra meer duidelijk is zullen wij opnieuw contact opnemen met de LOK om te komen tot een goede en geschikte installatie. “

---

TOOLKIT 

Welke koffie schenkt u? Voor welke verwarming kiest u? Welke aannemer mag de kerk verbouwen? En met welke bouwmaterialen? 

Bij uw keuze hanteert u criteria als: wat kost het? Hoe lang gaat het mee? Wat betekent dit voor ons milieu? Die criteria zijn gebaseerd op vier universele waarden die in de christelijke traditie een specifieke kleur hebben gekregen: eerlijkheid, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid en zorgzaamheid.

Voor de kerk van alle tijden is zorgvuldige omgang geboden met de medemens, maar ook met de aarde en wat daar leeft als Gods schepping. Oftewel People, Planet, Profit: de Triple P-gedachte.

Lees meer

---

Leden nieuws

De LOK verzorgt workshops voor jou.  Want zelfs voor een audio/video team binnen een kerk is het soms lastig om de technische ontwikkelingen op het gebied van beeld en geluid bij te houden. En als het geluids- of projectiesysteem vervangen moet worden is het vaak moeilijk kiezen.

De LOK kan helpen bij de keuze van het beste systeem voor jouw gebouw en haar gebruikers. Maar ook daarna kunnen we je van dienst zijn door de technische mensen die het moeten bedienen, op te leiden. Dat gebeurt door workshops bij je op locatie te geven waarbij zowel de techniek als de inhoud aan bod komt. Je kunt kiezen uit de workshops: geluidstechniek kerken, beamertechniek, camera techniek & regie en kosters. Voor de workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 6 en maximaal 10 personen.
Een workshop met een eigen groep op locatie is mogelijk.   

meer weten?