Nieuwsbrief februari 2016

---

LiveBeamer

Met LiveBeamer kunt u beamerbeelden online delen, in combinatie met geluid. LiveBeamer maakt het mogelijk om vanuit huis te luisteren en ook mee te kijken met de beelden die in de kerk, op de beamer, vertoond worden. Zo heeft de kijker thuis nog meer het idee bij de kerkdienst aanwezig te zijn.

Daarbij is het ook mogelijk om in de kerk, op bijvoorbeeld een tablet of smartphone, mee te kijken met de beelden. Zo worden de beamerbeelden ook goed zichtbaar voor mensen die het beamerscherm in de kerk niet goed kunnen zien.

lees meer 

---

Portal voor beamteams

De beamerportal is bedoeld om het gebruik van de beamer in de kerk te ondersteunen. Je vindt er artikelen over onderwerpen die een belangrijke rol spelen bij het beamen in en om de kerk. Een aantal vrijwilligers heeft de eerste artikelen geschreven. Mocht je informatie missen of dingen willen aanvullen? Schroom dan niet om ons te mailen. Graag werken wij zo samen aan een steeds betere informatievoorziening. In het forum hebben beamteams, multimediateams en andere beamergebruikers de ruimte om met elkaar te overleggen. Heb je een vraag of wil je juist informatie of ervaringen delen? Dan kan dat hier. We hopen dat het forum uiteindelijk ook weer nieuw voorlichtingsmateriaal op zal leveren! 

lees meer 

---

Technisch nieuws

 

De Veobox 3 is een interessante aanvulling op het bestaande aanbod op de Nederlandse markt. Deze multi-source encoder kan twee HD bronnen simultaan verwerken in één stream en/of opname en daarbij een eventuele powerpoint input geïndexeerd opslaan.

Het systeem is te bedienen via een Smartphone of Tablet die via het ingebouwde accesspoint verbonden zijn met de Veobox 3. Deze nieuwe lecture-capture encoder onderscheidt zich verder door een gebruikersvriendelijke en overzichtelijke interface. Uiteraard kan het systeem ook via zgn. remote control systemen van Crestron of AMX bediend worden.

Lees meer

---

Een referentie van: Jan Groen

Jan Groen is van de Gereformeerde Kerk Zevenhuizen Moerkapelle

Wij zijn al tientallen jaren lid van de LOK. Het was daarom logisch dat wij voor de LOK kozen toen we technische ondersteuning nodig hadden. In het verleden heeft de LOK ons geadviseerd voor de geluidsinstallatie in onze kerk. De laatst keer heeft de LOK ons technisch ondersteund bij het zoeken naar een probleem met onze ringleiding.

Mijn tip voor de LOK is om door te gaan op dezelfde weg. Vooral de publicaties via mail e.d. laten zien dat de LOK aan de weg timmert. “  

---

Kerken in beeld 

Er is een groot fotoarchief van kerkgebouwen in Nederland. Dit omvat inmiddels ca. 3000 kerken met in totaal zo’n 60.000 opnames van zowel historische als moderne gebouwen, zowel protestants als katholiek. De bouw en inrichting van kerken vormen een spiegel van onze cultuurgeschiedenis. Al eeuwenlang worden kerken gebruikt voor de viering van de eredienst. Daarnaast getuigen ze ook van stijlontwikkelingen in kunst en architectuur, evenals economische omstandigheden, sociale verhoudingen, de invloed van het wereldlijk gezag en opvattingen van restaurateurs.

Lees meer

---

Leden nieuws

Heeft u een aantal offertes voor een nieuw systeem, nieuwe beamer of nieuwe geluidsapparatuur?

De LOK denkt graag met u mee!

Gedurende een dagdeel is er een deskundige van de LOK aanwezig om samen met u de beste keuze te maken op basis van offertes die door u zijn  aangevraagd. Dit kan tijdens een vergadering van bijvoorbeeld een commissie techniek maar ook apart met de koster. Hiervoor moeten wel kosten in rekening gebracht worden. Neem hiervoor contact op met het verenigingsbureau in Zwolle. Leden krijgen korting.

meer weten?