Nieuwsbrief april 2016

---

Bezoek dé vakbeurs voor de ICT-branche

In 2016 organiseert ICTWaarborg voor de achtste maal de ICTVakdag en ook voor u kan dit interessant zijn! De ICTVakdag wordt gehouden op maandag 9 mei 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Neem deel aan belangwekkende lezingen en seminars, maak kennis met de nieuwste ontwikkelingen en breid uw netwerk verder uit met inspirerende spelers uit de ICT-branche. De ICTVakdag is vrij toegankelijk. U kunt hier uw gratis toegangskaart aanvragen. Meer informatie: www.ictvakdag.nl/

---

Drone-opnames van kerken

Iedereen kan tegenwoordig eenvoudig met een drone opnames vanuit de lucht maken. Kerken blijken populaire objecten. Zoek op YouTube ‘drone kerk’ en je krijgt tientallen filmpjes voorgeschoteld. De kwaliteit vairieert van ‘ruw materiaal’ tot professioneel gemonteerd met muziek. Op het YouTube-kanaal van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed staat een selectie. 

---

360-graden video live in 4K

De 360-graden camera heeft vier camera's aan boord en kan de beelden hiervan in realtime 'stitchen' en streamen via de ethernetpoort. Bijzonder is verder dat de camera uitgerust is met vier 'high dynamic range'-microfoons die het geluid rondom de camera in 3d kunnen positioneren. Met behulp van de 3,5mm-jack-ingang kan een externe microfoon aangesloten worden. Meer informatie over bijvoorbeeld de Orah 4i kunt u hier vinden. 

---

Een referentie van: Ko Minderhoud

"Ik versta het niet" en "Wat zegt hij nou?"… de vele klachten over de spraakverstaanbaarheid in de kerkzaal van De Ontmoeting in Middelburg waren de reden om De Lok in te schakelen. Het audiosysteem werd opnieuw afgeregeld, evenals de microfoons. "Ook kregen we advies voor het aanpassen van het huidig audiosysteem", zegt Ko Minderhoud, "In de eerste instantie leken de problemen opgelost. Het ligt dan ook niet aan onze apparatuur maar aan de akoestiek. Ik hoop mijn ideeën daarover nog te klankborden met De Lok. We zijn tevreden over de samenwerking en zijn door De Lok een heel eind op de goede weg!"

---

Leden nieuws

Uitnodiging: Algemene Ledenvergadering
Deze, naar verwachting korte vergadering, wordt gehouden op dinsdag 24 mei 2016 in de Opstandingskerk, 1ste Brandenburgerweg 34, 3721 MJ De Bilt, tel. 030-2203855. De vergadering begint om 20.00 uur.  De bijbehorende stukken worden u op verzoek toegezonden, bij voorkeur per e-mail. Neem daarvoor contact op met: De LOK 

---