Nieuwsbrief september 2016

---

LOK 2016 Richtlijn GBP

Verschillende kerken maken al goed gebruik van de LOK 2016 richtlijn voor Geluid, Beeld en Projectie. Dit is een richtlijn waarbij zowel de kerken / gebruikers als leveranciers / installateurs weten wat de randvoorwaarden zijn om een goed systeem te leveren, te gebruiken en te onderhouden. Wederzijdse verwachtingen zijn daardoor duidelijker, en deskundigheid en professionaliteit zijn beter te toetsen. Een logo-stempel wordt gebruikt door leveranciers op hun offertes om te laten zien dat hun offerte voldoet aan deze LOK 2016 richtlijn. 

lees meer

---

Geluidbeleving anno 2016 met presentaties over de nieuwste vorm van akoestiek in de zalen van de toekomst: De inspirerende geluiddag in het Amphion theater te Doetinchem vindt plaatst op zaterdag 1 oktober! Deelname voor deze dag is kosteloos. Aanmelden kan hier

Ook wordt u door het Amphion Theater aansluitend uitgenodigd voor een dinerbuffet en een prachtig optreden van Het Geldersch Orkest, o.l.v. gastdirigent Christian Vasquez. De kosten voor dit avondarrangement bedragen 60 euro per persoon en u kunt zich hier aanmelden.

---

Techdays 2016

TechDays is een 2-daags topevenement, op 4 en 5 oktober, voor developers en ops- of data-engineers die werken met de bekendste Open Source en Microsoft technologieën. Je maakt kennis met beproefde én nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling, implementatie en het beheer van applicaties op grote schaal te verbeteren en te versnellen. Op TechDays zie je welke processen, tools en technieken de wereld van IT transformeren.

Meer informatie

---

ONEmicro: een draadloze speaker voor audiofielen

Je hoeft niet over een zeer scherp gehoor te beschikken om te merken dat vrijwel alle compacte draadloze speakers blikkerig klinken en vaak maar een halfslachtig stereobeeld produceren. De ONEmicro belooft audiofielen een geluidsbeleving waar ze wel blij van zullen worden. Middels een DECT-verbinding, waarmee vaste draadloze telefoons ook werken, kun je tot wel vijf speakers aan elkaar koppelen en in feite een draagbaar 5.1 geluidssysteem maken. 

Lees meer

---

Een referentie van: Jules Becht

“Ons contact met de LOK is nog heel prematuur. Wij hebben ons digitaal aangemeld en onze vragen gesteld”, zegt Jules Becht. Hij is voorzitter van College van Kerkrentmeesters - Prot. Gem. Hoogvliet en legt uit dat de Protestantse Gemeente te Hoogvliet momenteel twee kerkgebouwen heeft: De Antwoordkerk en de Dorpskerk. Door vergrijzing van de gemeente is het noodzakelijk de Antwoordkerk te verkopen. Na de verkoop zal de gehele gemeente gaan kerken in de Dorpskerk (1664) van Hoogvliet. In 1995 is er naast de Dorpskerk een nieuw gebouw neergezet. Voordat men overgaat naar één kerk wil men deze locatie herinrichten. “Bij deze herinrichting hoort ook een up to date geluid en beeld installatie voor zowel kerk als aanbouw. Daarom hebben we de LOK om advies gevraagd”, legt Becht uit, “Ook de vraag naar het beamergebruik en kerktelevisie hebben we bij de LOK neergelegd. We vinden het belangrijk dat een onafhankelijke organisatie ons gaat helpen!”

---

Klooster in Megen voorbeeld van energiebesparing

"In navolging van Franciscus leveren wij graag een concrete bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving. Met 'Demi More' gaan we laten zien dat het klooster op een innovatieve en efficiënte wijze kan worden verwarmd." Zo luidt een aanbevelingstekst van de Nederlandse franciscanen over hun milieu-inspanningen in het Megense minderbroedersklooster. 'Demi More' (Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives MORE) is een project in het kader van de Europese subsidieregeling 'Interreg', gericht op energie-efficiëntie in het onroerende (historisch) erfgoed. Het wordt geleid door Kempens Landschap en de provincie Noord-Brabant. 

Lees verder

---

Ledennieuws

De LOK kan voor u een workshop verzorgen:

geluidstechniek kerken 

beamertechniek 

camera techniek & regie 

kosters

Voor de workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 6 en maximaal 10 personen.
Een workshop met een eigen groep op locatie is mogelijk. Meer informatie over de workshops. Vraag naar de mogelijkheden: info@delok.nl of bel met  038 4270 440

Neem contact op met: de LOK

---