Nieuwsbrief sept. 2017

---

Mono soms beter dan stereo

Enige tijd geleden is in de Opstandingskerk in Bilthoven een nieuwe sIKN kerkwebzender geplaatst. Dit wordt uitgevoerd door een regio vrijwilliger. De controle op een juiste werking bestond uitsluitend uit het controleren of er signaal werd uitgezonden, m.b.v. een smartphone. De zondag er na bleek, dat de zender weliswaar werkte, maar dat het uitgaande signaal veel te laag was. Uit overleg met sIKN werd duidelijk dat de zender niet goed functioneert, als er van de twee ingangskanalen maar één aangesloten is! Het apparaat wil proberen uit de open ingang signaal te halen, wat leidt tot ruis, brom en andere ongewenste signalen. Het advies is: "Altijd twee kanalen (L en R) van signaal voorzien, dus ook als het mono is!!" 

Bezoek website sIKN.

---

Groen & Eerlijk  

Op zaterdag 7 oktober 2017 vindt voor de zesde keer de Groene Kerkendag plaats! De GroeneKerkenactie biedt een inspirerende dag vol spraakmakende sprekers en workshops voor iedereen die door het geloof gemotiveerd is om te zorgen voor onze naaste en de schepping. Diverse kerken presenteren hun duurzame acties en aan het einde van het programma kun je met een hapje en een drankje ideeën op doen hoe je jouw kerk groener kunt maken. De GroeneKerkendag vindt plaats in de Inham aan de Hamseweg 40 te Amersfoort (Hoogland). Aanvang 10.00. De kosten voor deze dag bedragen 10 euro en zijn inclusief een biologische lunch. Bestel een kaartje

---

ICUE-GRID IP video wall

ICUE-GRID is een IP video oplossing waarmee meerdere content bronnen (streams) gepresenteerd kunnen worden op de video wall. Het geeft een complete directe controle over de gevisualiseerde live en/of on-demand content in iedere resolutie. Ook ondersteuning van NewTeks NDI (Network Digital Interface) voor almost realtime playout is aanwezig. Hiermee wordt iedere NDI video bron automatisch herkent via het netwerk en kan zonder noemenswaardige delay op de wall weergegeven worden.

Meer informatie (in het Engels).

---

'Alles door de Kerkdeur’

BOEi organiseerde de afgelopen twee maanden de competitie ‘Alles door de Kerkdeur’. Doel was om ontwerpers uit te dagen mobiele facilitaire units te ontwikkelen, waarmee kerken tijdelijk gebruikt kunnen worden als vergader- of evenementenlocatie of voor overnachtingen. Belangrijkste randvoorwaarde: álle onderdelen van de units moeten door een kerkdeur passen. Binnen een inspirerend deelnemersveld stuurde Hester Poortinga het ontwerp ‘Licht gewichtig’ in en werd door de jury uitgeroepen tot winnares van de competitie. 

Lees het hele persbericht.

---

Leden nieuws

Bent u tevreden over De LOK en gunt u anderen ook de hulp van een adviseur en belangenbehartiger voor audio- en videotechniek in kerkgebouwen?! Noem De LOK als u in overleg bent met andere kerken in de regio.

Ook zij kunnen lid worden van De LOK en van onze diensten gebruik maken!

Informatie lidmaatschap.

---