Nieuwsbrief dec. 2017

---

De LOK zoekt beeldadviseurs

Beeld wordt steeds belangrijker in kerkgebouwen. Je hoort vaak: “het gaat erom hoe mensen een kerkdienst beleven”. En beeld kan daarbij van grote waarde zijn. Daarom krijgt De LOK ook in toenemende mate adviesaanvragen binnen en zijn veel beeldadviseurs nodig. Heb jij kennis van projectors en beeldsystemen, van beeld infra systemen en bekabeling, van camerasystemen en livestreaming en veel affiniteit met audio en video systemen?! Dan is vrijwilliger worden bij de LOK wellicht iets voor jou!

Meer informatie en contact

---

Onmisbaar: de headsets

Als spreker is het fijn als je je handen vrij hebt en je geen microfoon hoeft vast te houden. Daar zijn natuurlijk allerlei handige middelen voor, maar deze zijn niet altijd galmvrij. De Deense fabrikant DPA maakt mooie, neutraal klinkende microfoons. Hun headset valt op door een helder en constant geluid doordat de headset op een vaste afstand dichtbij de mond gedragen wordt waarbij ook aandacht is voor een goed draagcomfort. Nieuwsgierig? Neem een kijkje

---

Auteursrechten-vrij

Vandaag de dag is er op internet een ruime keuze te vinden in hulpmiddelen die de kerkdiensten kunnen ondersteunen. Dat er vaak auteursrechten op deze media zitten, wordt wel eens over het hoofd gezien.

Om er zeker van te zijn dat de gebruikte middelen auteursrechten-vrij zijn, zijn er websites waar afbeeldingen en video’s rechten-vrij worden aangeboden. Op opkijken.nl staat een overzicht met websites waar deze afbeeldingen en video’s onder andere te vinden zijn.

Bezoek deze website voor meer informatie over licenties en juridische aspecten.  

---

Rijksdienst ontwikkelt toolkit jongeren

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de Nederlanders geen kerk meer bezoekt. Dat geldt helemaal voor jongeren. Tegelijkertijd zullen zij straks het rentmeesterschap voor deze gebouwen op zich moeten nemen. Een gesprek met die jongeren leidde tot een handreiking: De BlikOPENer. De toolkit met heldere tips en handvatten om jongeren te interesseren voor religieus erfgoed, de interieurs van deze gebouwen en - niet te vergeten - hun culturele, historische en maatschappelijk waarden.

Lees meer en download de BlikOPENer.

---

Leden nieuws

Ons kantoor is vanwege de kerstvakantie gesloten tot maandag 8 januari

---