Nieuwsbrief Maart 2018

---

U ook?

De LOK is adviseur en belangenbehartiger voor audio- en videotechniek in de kerken en een onafhankelijke vereniging waarvan zo’n 600 kerken lid zijn. De LOK adviseert en ondersteunt bij alle vraagstukken m.b.t. kerktechniek en met de groeiende technische mogelijkheden wordt dit van steeds groter belang. 

De website neemt daarin een belangrijke plaats in en biedt daardoor ook leveranciers van audio- en videotechniek in kerkgebouwen de kans om zich te presenteren via een pagina op onze website. Ook leveranciers van andere (technische) bedrijven die zich richten op de doelgroep van De LOK zijn welkom.
Meer informatie.

---

Duurzaamheid en digitaal gemak


Kerkenbeurs is een beurs voor kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. Exposanten op de beurs zijn niet alleen leveranciers op het gebied van (ver)bouw, restauratie, onderhoud, inrichting, geluid, meubilair etc. Ook vindt u er organisaties met diensten en producten die u in uw kerk gebruikt op uiteenlopende terreinen. Bijv. kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels, websites, social media, hulpverleners, adviseurs...

Deze vakbeurs wordt gehouden op:

23-24 maart 2018 – Kerkenbeurs Noord, Fries Congrescentrum Drachten
6-7 april 2018 – Kerkenbeurs Zuid, Grote Kerk Breda
22-23 maart 2019 – Kerkenbeurs Nederland, Jaarbeurs Utrecht

Ga naar: www.kerkenbeurs.nl

---

Epiphan Pearl 2

Beheer uw streaming, recording en live switching met één apparaat: live schakelen, meerdere inputs tegelijk iso opnemen en streamen, layers aanmaken en multi-channel audio routing, logo's en background al dan niet met alpha channel live implementeren en nog veel meer mogelijkheden… allemaal in één compact en krachtig apparaat: Epiphan Pearl 2. Ideaal voor collegezalen, congressen, kerkgebouwen, live events en studios. Een dergelijk apparaat kan natuurlijk ook mobiel gehouden worden en is daardoor gebruiksvriendelijk op verschillende plaatsen in het kerkgebouw.

Meer informatie.

---

Verlichting van kerken

Heel vroeger hadden de kerken geen verlichting, maar alleen openingen in de muren. Omdat er nog geen vlak glas was, werden deze openingen vanwege de kou vaak heel klein gehouden. Kaarsen waren al wel bekend, maar waarschijnlijk duur. Toch zullen na enige tijd in de oudste kerken wel kaarsen gebrand hebben. Mogelijk zijn ook olielampen gebruikt. Maar omdat de meeste kerkbezoekers niet konden lezen, was er ook weinig behoefte aan veel licht …

Over verlichting van kerken is meestal weinig geschreven. Als er iets te vinden is, gaat het nog vaak over de buitenkant. Dick Schuuring schreef hierover een interessant artikel waarvan de tekst voor een groot deel gebaseerd is op herinneringen van meest oudere Deldenaren. Daarnaast is gebruik gemaakt van stukken uit het huisarchief van de Stichting Twickel.

Lees het artikel van Dick Schuuring  

---

Ledennieuws

U wordt van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de LOK. Deze, naar verwachting korte vergadering, wordt gehouden op woensdag 11 april 2018, aanvang 17.00 uur in het verenigingsbureau, Dokter Spanjaardweg 4b, 8025 BT in Zwolle. WELKOM!

Meer informatie voor leden is toegezonden naar het secretariaat van uw kerk.

U kunt ons altijd mailen, ook als u vragen heeft, opmerkingen of tips!

Neem contact op met: De LOK. 

---