Nieuwsbrief juni 2019

---

Vraag en aanbod Lukas luisterkastjes

De Lukas ontvanger is momenteel moeilijk verkrijgbaar. Zodra de Lukas ontvanger niet meer nodig is belandt deze helaas vaak in de opslag, of wordt weggegooid omdat men niet precies weet wat er mee te doen. Dit is jammer, want andere kerken kunnen juist veel baat hebben bij het gebruik van een (tweedehands) ‘Lukas luisterkastje’. Er is dan ook veel vraag naar deze apparaten. Wanneer u als kerk Lukas ontvangers over hebt kunt u andere kerken helpen.

Daarom willen we u (nogmaals) vragen de niet meer gebruikte ontvangers – om niet – naar ons op te sturen. Dat kan naar:  De LOK, Dokter Spanjaardweg 4, 8025 BT Zwolle. U helpt daarmee andere kerken voort.

LOK pagina voor vraag en aanbod Lukas ontvangers

---

Kwaliteitsbeoordeling internetdiensten

“Een groot compliment waardig!”, geeft Chris Jansen aan als hij De LOK mailt dat de waarderingsrapporten zijn aangevuld. Hij heeft de kwaliteit van de internetdiensten van vier kerken in Nunspeet onderzocht.

Contactpersoon van De LOK, Lammert Boeve, is belast met de geluidsinstallaties (e.d.) van deze kerken en speelde de vraag naar een kwaliteitsonderzoek door naar De LOK. En Chris Jansen heeft zijn beoordeling gegeven: De Hervormde Dorpskerk Nunspeet geeft hij een 8 (zeer goed), de Hervormde Opstandingskerk Nunspeet: 7.6, de Hervormde Sionskerk Nunspeet: 7.7 en de Hervormde Kapel Hulshorst heeft hij een 7.6 gegeven.

Als onafhankelijke vereniging houdt de LOK zich bezig met de kwaliteit van geluid en beeld in kerkgebouwen en bij de mensen thuis. Een goede verstaanbaarheid en een natuurgetrouwe weergave van beeld en geluid van internetdiensten is evident. De LOK helpt u daar graag bij. Wilt u ook een eerlijke kwaliteitsbeoordeling? Laat het De LOK weten!
Contact: 038-4270440 (op werkdagen van 9:00-13:00 uur), info@delok.nl

---

Voordelen HDBaseT

Vóór HDBaseT hadden videoprofessionals een aantal serieuze uitdagingen om mee te kampen, meestal: hoe kan je content van hoge kwaliteit over een redelijke kabel (zowel qua kosten als installatiegemak) voor meer dan een paar meter / feet leveren? Gewoonlijk omvatte het antwoord enkele ernstige compromissen op kwaliteit, afstand of kosten en complexiteit. Nu stuurt HDBaseT beeld, geluid, internet, besturing en 100 watt stroom over één enkele Cat 5e/6/7 kabel.
Lees meer

---

Groen Geloven

Groengelovig en GroeneKerkenactie gaan nauw samenwerken om een groene beweging onder christenen in Nederland verder op gang te brengen. Met het evenement Groen Geloven op 5 oktober willen de initiatiefnemers christenen en geloofsgemeenschappen laten ontdekken wat de volgende stap is naar een duurzame levensstijl. Tijdens het evenement dat plaatsvindt in het Dominicanenklooster in Zwolle zijn er verschillende prikkelende speeches, kunnen deelnemers zich tijdens workshoprondes verdiepen in specifieke thema’s en biedt de afsluitende netwerkborrel de kans om mensen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van GroenGelovig en GroeneKerkenactie. 

---

Ledennieuws

Heeft u vragen, opmerkingen of tips? Dan vernemen we dat graag! Maar in de zomervakantie zijn wij gesloten in week 32 en 33, van 5 t/m 16 augustus. Dan geven we even geen gehoor en staat er even niets in de agenda van De LOK. 
Na de vakantie pakken we vol energie de draad weer op.

Wij wensen u een fijne vakantie toe en geniet van de rust!

---