Nieuwsbrief september 2019

---

Nederlandse kerkdiensten te beluisteren met Google Home

In veel Nederlandse huishoudens is de slimme speaker niet meer weg te denken. Dit apparaat – waarmee met de stem bijvoorbeeld slimme verlichting of stofzuigers bediend worden – kan nu ook worden gebruikt voor het beluisteren van kerkdiensten in Nederland. De service waarmee de kerkdiensten gevolgd kunnen worden heet ‘Kerkdienst beluisteren’.

In eerste instantie zijn alle niet-afgeschermde audio kerkdiensten van Kerkdienstgemist en Kerkomroep toegevoegd. Gemeenten die via een ander platform uitzenden, kunnen via een websiteformulier op www.smartandsmile.nl eenvoudig een verzoek indienen om hun kerk te laten toevoegen. Van der Zouwen: “Mocht er behoefte aan zijn, dan kan deze toepassing in de toekomst worden uitgebreid met live video-uitzendingen en met het terugluisteren van opnames van kerkdiensten”.

Meer informatie
Website met register van kerkdiensten

---

Altijd Welkom

Niehoff High Tech Sound & Light bestond 17 september 25 jaar! Lees hier de jubileum actiekrant. Klanten kregen de mogelijkheid een kijkje te nemen in het bedrijf. Ook op 10 en 11 november worden open dagen georganiseerd (11.00 tot 21.00 uur, Venweg 13 Denekamp). Het programma is te vinden op www.niehoff.nl.

Afgelopen zomer is RDJ AV -Passie voor audiovisuele techniek- verhuisd naar een nieuw pand aan de Kryptonstraat te Ede. Dit pand heeft een grote hoeveelheid opslagruimte, voldoende werkplekken, een vergaderruimte, een aparte pauzeruimte en mogelijkheden om audiovisuele oplossingen te demonstreren. Er kunnen ook trainingen gegeven worden. Op 12 september is een open dag gehouden maar men is uiteraard altijd welkom voor een kennismaking met de audiovisuele mogelijkheden van nu! Lees meer of ga naar de website.

---

De vele toepassingen van Magewell

Easyworship attendeerde ons erop dat Magewell nu ongeveer acht jaar bezig is met het maken van video-opnameapparaten. In die korte tijd zijn ze uitgegroeid tot een van de meest erkende merken in de bedrijven van video-opnameapparatuur in kerkelijke A / V en streaming-kringen. Magewell heeft het mogelijk gemaakt om elk HDMI- of SDI-apparaat NDI geschikt te maken met een browserconfigureerbare plug-n-play-box. Met Magewell's Pro Convert-apparaten kan men een POE-aansluiting aan het ene uiteinde aansluiten en een HDMI / SDI-invoer of -uitvoer aan het andere uiteinde. NDI kan niet eenvoudiger worden!
Meer informatie  

---

Groen Geloven 

Groen Geloven, het christelijke evenement over duurzaamheid dat op 5 oktober plaatsvindt is twee maanden voor aanvang uitverkocht. Ruim vijfhonderd mensen komen naar het Dominicanenklooster in Zwolle om inspiratie op te doen over duurzaam leven. ‘Fascinerend om te zien dat steeds meer christenen op dit vlak “wakker worden”.’ De organiserende partners zijn zeer tevreden over de 530 aanmeldingen voor Groen Geloven. Op eerdere duurzaamheidsevents (GroenGelovig en GroeneKerkendag) kwamen respectievelijk ruim 130 en 230 mensen af. Groen Geloven bestaat uit prikkelende speeches, verdiepende colleges en tal van workshops. Hoofdsprekers zijn onder andere klimatoloog en weerpresentator Reinier van den Berg en theologe en auteur van het boek Groene Theologie Trees van Montfoort.

 

---

Ledennieuws

We zijn weer vol energie aan de slag gegaan en we merken dat het kerkelijk seizoen is opgestart. Het doel van De LOK is dan ook: de realisatie van een ongestoorde, duidelijke en natuurgetrouwe weergave van geluid en beeld in kerkgebouwen en bij mensen die op afstand daarmee verbonden willen zijn. We proberen dan ook onze leden te adviseren, we verrichten keuringen en hopen onze kennis te delen met u, want De LOK is er voor u!

Wilt u informatie, hebt u vragen, opmerkingen of tips? Dan vernemen we dat graag!
Neem contact op met: De LOK. 

---