Nieuwsbrief september 2020

---

Blijven de online kerkdiensten?

"De online kerkdienst dwingt voorgangers na te denken over de kern van hun boodschap en zorgt ervoor dat ze meer liturgisch bezig zijn dan pastoraal. Dat zijn de eerste, voorzichtige conclusies over Nederlandse kerken uit een internationaal onderzoek naar de online kerk in coronatijd." kopt het Nederlands Dagblad van 21 september 2020.

Lees meer over het onderzoek.

De LOK kan een kerk van een snel advies voorzien of een adviestraject aanbieden. Een dergelijk traject kan desgewenst in overleg aangepast worden aan eigen wensen maar begint vaak met het opstellen van een korte heldere rapportage van de huidige situatie en een korte evaluatie en onderbouwing op welke punten de installatie niet meer voldoet. Dit zal ter beoordeling worden aangeboden en na goedkeuring van het rapport, stelt De LOK een advies voor het, binnen het budget, upgraden en uitbreiden van de beeld- en geluidsapparatuur. Dit advies licht zij toe. De LOK gaat er vanuit dat de kerk zelf de leverancier bepaalt en ook de bestelling / het project in gang zet. Wel kan de LOK aan de hand van meerdere offertes samen met de aanvrager bepalen wat de beste keuze is. De LOK is en blijft daarin onafhankelijk. Zij spreekt dus alleen een voorkeur uit wat het beste is voor de kerk!

---

Beyerdynamic UNITE

Contactloos communiceren met goede verstaanbaarheid? Dan is het Beyerdynamic Unite tourguide systeem ideaal. Voor rondleidingen maar ook voor meetings. UNITE maakt tweewegcommunicatie mogelijk met maximaal drie mensen die tegelijkertijd spreken. Met automatische versterkingsregeling en frequentiebeheer zorgt het Unite-gidssysteem voor duidelijke en betrouwbare communicatie voor elk evenement. De bodypack-zender heeft een interne microfoon, microfoonaansluiting, lijningang en Bluetooth-connectiviteit - een primeur voor professionele reisleidingsystemen.

Benieuwd en graag meer informatie? Ga naar: Transvision (Transvision is een bedrijf dat audiovisuele ondersteuning biedt aan diverse organisaties. Het is onze visie om zo het Evangelie te helpen verspreiden. U kunt bij ons terecht voor verschillende diensten omtrent media)

---

Cursus videotechniek

Een cursusavond over videotechniek. Hoe maak je een goede online uitzending? Wat zijn goede camera posities? Hoe integreer je een beamerpresentatie? Op deze en meer vragen krijg je tijdens de cursus een antwoord. Er is ook ruimte om je eigen vragen te stellen.
Datum: 15 oktober 2020 Tijd: 19:30-22:00 uur Locatie: Ede

Aanmelden kan hier

---

Licenties

Veel kerken zijn noodgedwongen overgestapt naar een vorm van online kerkdiensten, uitzendingen, overdenking-momenten, of telediensten. Er komt veel creativiteit naar boven en elke kerk probeert zoveel mogelijk de onderlinge verbondenheid in stand te houden. Het samen zingen heeft plaats gemaakt voor het presenteren en uitzenden van luisterliederen, vaak begeleid met het tonen van liedteksten (en notenbalken) zodat je mee kunt lezen en zingen. Maar helaas, het streamen van liedteksten valt niet onder de afgesloten liedlicenties, en is daarmee illegaal. Het streamen van liedteksten valt onder het publiceren van dit auteursrechtelijk materiaal. De liedlicenties dekken het streamen hiervan niet
Zie: https://www.opkijken.nl/Nieuws/licenties/

---

Groene kerken organiseert een webinar

Of je kerkgebouw nu in een dorp of middenin de stad staat, overal zijn planten en dieren te vinden. Tijdens deze avond ontdekken we welke planten en dieren er vaak rondom gebouwen leven en hoe we daar zorg voor kunnen dragen.

Meer informatie

---

Ledennieuws

Omdat we veel thuiswerken vanwege corona. Wordt de telefoon in mindere mate opgenomen. Spreek gerust een boodschap in of stuur een e-mail. Dan nemen we snel contact met u op. We zijn u graag tot dienst.

Neem contact op met: De LOK.