Nieuwsbrief november2020

---

Top2000-kerkdienst online

Net als vele kerkdiensten de afgelopen maanden kun je ook de Top2000-kerkdiensten online aanbieden. Elke kerk kan dit zelf oppakken. Het streamen van een dienst kan op verschillende manieren, maar de basis is hetzelfde als de wekelijkse kerkdiensten. Uiteraard is het ook mogelijk om een chatfunctie toe te voegen zodat er meer interactie plaats kan vinden. Tijdens een online dienst kun je gebruik maken van het Whatsapp gebed. Op die manier kunnen de mensen thuis meebidden. Ook kun je interactie verkrijgen door gebruik te maken van de mentimeter. Met de mentimeter kun je mensen woorden laten insturen die een woordwolk maken. Je zou na elk nummer kunnen vragen welke gedachte er bij ze opkomt.

Lees meer over de mogelijkheden

---

'Skaarhoj PTZ Wiz V2' in Nederland verkrijgbaar

Na de eerste versie van deze compacte controller voor PTZ-camera’s, is nu de verbeterde versie beschikbaar. Deze controller heeft een verbeterde ergonomische behuizing, waarmee hij makkelijker te bedienen is. Daarbij zijn er bij de knoppen kleine displays toegevoegd. In dit display kan men de functie(s) van de knop er onder weergeven. Zeker voor kerken die werken met één of twee camera’s is dit een zeer eenvoudige oplossing voor het streamen van beelden.
Ook bij deze PTZ WIZ V2 controller is elke knop apart te programmeren. Met de 4-weg knoppen kunnen eenvoudig meerdere functies onder één knop worden toegevoegd. Ook de kleur van de knoppen is programmeerbaar. De kleur van de knop geeft de status van de verbonden apparaten weer. Al met al een zeer veelzijdige controller! Kijk op www.skaarhoj.com voor uitgebreide controller instructievideo’s of neem contact op met een leverancier voor een demo!

---

Serie kerkdiensten in Advent & Kerst

Hebt u een keer geen tijd om eigen online kerkdiensten te maken? In samenwerking met het steunpunt Bijbelstudie zendt LPB media zes landelijke kerkdiensten uit waarin het over engelen gaat. Deze kerkdiensten met als thema ‘Ere zij God’ zijn te volgen in de Adventsweken van zondag 29 november tot en met de zondag na Kerst. De diensten beginnen om 10.30 uur via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl en het YouTubekanaal LPB media, ondersteund door gebaren.

---

Presentatie en kerk-tv

Kerkbeamer biedt de ideale online presentatiesoftware voor kerken. Samen met Schaapsound heeft Kerkbeamer in oktober de eerste 5 kerken voorzien van een Kerkbeamer presentatieoplossing met gecombineerde kerk-tv bediening. Ideaal voor als u niet over voldoende vrijwilligers beschikt om presentatie en kerk-tv apart te bedienen. Bij deze integrale oplossing wordt de kerk-tv automatisch bestuurd vanuit de presentatie. Bij iedere dia hoort een camerapreset of een combiweergave van het presentatiebeeld en een camera. Het resultaat via de livestream ziet er fantastisch uit! Neem contact op om erachter te komen of dit ook voor uw situatie de ideale oplossing is. 

---

Andere website

Is de website van jullie kerk aan vernieuwing toe? Op welke zaken moet je dan letten op het gebied van techniek en beheer? Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan met aandachtspunten.

Meer informatie

---

Ledennieuws

Omdat we veel thuiswerken vanwege corona. Wordt de telefoon in mindere mate opgenomen. Spreek gerust een boodschap in of stuur een e-mail. Dan nemen we snel contact met u op. We zijn u graag tot dienst.

Neem contact op met: De LOK.