Nieuwsbrief maart 2021

---

Ook advies?

14-01-2021
Beste heer De LOK, de geluidsinstallatie in de St. Nicolaaskerk in O… is al tientallen jaren oud en heeft lange tijd goed gewerkt. Recent zijn er echter wat problemen opgetreden met de apparatuur. U ziet onderaan de email waar de geluidsinstallatie uit bestaat: dit is een samenstel van inmiddels oude apparatuur. Omdat de toekomst van onze kerklocatie ongewis is, is het budget beperkt om te vernieuwen. Vraag is in hoeverre de LOK hier advies in zou kunnen geven: welke rol kunt u spelen of heeft u zo al wat adviezen?

26-02-2021
Dag secretariaat van De LOK, ik heb inderdaad met uw adviseur gesproken. Hij heeft verstand van zaken en de nodige tips gegeven. Inmiddels is het mij gelukt een andere versterker in te zetten. Het probleem van kraken is daarmee verdwenen. Hartelijk bedankt, jullie doen goed werk.

Met vriendelijke groet,
Een dankbare kerkrentmeester.

---

YouTube

Sinds de allereerste lockdown in maart 2020 is het uitzenden van kerkdiensten gemeengoed geworden in kerkelijk Nederland. Daar waar de ene kerk al veel mogelijkheden gebruikten om kerkdiensten online uit te zenden, was het voor anderen nieuw terrein dat ontgonnen moest worden. Een groot aantal kerken hebben ervoor gekozen om de diensten via YouTube uit te zenden en op YouTube te uploaden om later eens terug te kijken. Een zeer begrijpelijke keuze. Het streamen via het platform YouTube is vrij eenvoudig zonder dat er financiële verplichtingen tegenover staan. Te mooi om waar te zijn?

Lees meer ....

---

Lisa Compact BT

Na het succes van de Lisa Compact is er nu een op afstand bestuurbare Lisa Compact BT ontwikkeld. Deze Lisa Compact BT kan worden bediend met de Lisa afstandsbedieningsapp. De Lisa Remote Control App is gratis te downloaden in de winkels, geschikt voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Daarnaast heeft de Lisa Compact een update gehad. Deze heeft nu een betrouwbaardere SD-kaartconnector in plaats van een micro SD. De micro USB-connector aan de voorkant is vervangen door een USB-A-connector aan de achterkant.

De Lisa Compact en Lisa Compact BT zijn beide verkrijgbaar in de verschillende edities: Ultimate, SD, Plus en Basic. Volledige productinformatie, inclusief een nieuwe folder met gedetailleerde technische specificaties, is te vinden op streamit.eu/lisa-compact-bt en streamit.eu/lisa-compact.

---

Een app voor je kerk

"De afgelopen tijd zijn er heel veel kerken live met een app van Donkey Mobile. En ik ben op allemaal super trots. Maar afgelopen zondag was voor mij extra speciaal... De Sint-Jan in Gouda, de langste kerk in Nederland, is live gegaan met een app op ons platform. Speciaal omdat dit de kerk is waar ik jarenlang als kind aan de hand van mijn opa naar toe ging. Vol enthousiasme liet hij mij dan de beroemde Goudse Glazen zien, die nu als beeldmerk te zien zijn in het icoon van hun app. Hij is nu dementerend maar dat maakte me niet minder trots toen ik het hem gisteren kon laten zien. "Dat is heel mooi dat jullie dat doen." was zijn bondige commentaar. Inmiddels zitten er al meer dan 600 gebruikers in de app! Nieuwsgierig hoe wij bouwen aan de toekomst van de kerk?"

Lees hier over Donkey Mobile.

---

Yoystick met knoppen

Bedien eenvoudig en intuïtief uw KerkTV regie op basis van een Blackmagic Design ATEM Television Studio of Production Studio. Bestuur de  videomix met presets en bepaal bovendien de cameraposities met een Joystick of met knoppen met presents.

• Joystick voor PTZ bediening

• Voor regie videomixer + camera’s

• Geschikt voor 10 inputs

• 10 presets per camera

• Met 1 knop (lied)text over beeld

• PiP control ATEM Television Studio

• Afmeting: 340x130x42 mm

• OPTIE: Kan bi-directioneel worden bediend met een tablet

Voor meer informatie, neem contact op met een leverancier voor een demo! 

---

Ledennieuws

Omdat we veel thuiswerken vanwege corona. Wordt de telefoon in mindere mate opgenomen. Spreek gerust een boodschap in of stuur een e-mail. Dan nemen we snel contact met u op. We zijn u graag tot dienst.

Neem contact op met: De LOK.