In april 2013 is sIKN met een nieuw model ontvanger onder de naam Kerkwebbox II gekomen, compleet met ingebouwde Wifi ( draadloze netwerkverbinding). Dus ontvangst via draadloze netwerken is nu ook mogelijk. Voor de LOK techneuten een reden om dit apparaat eens uit te proberen.

Door sIKN (Stichting Intermediair Kerkomroep Nederland) wordt al jaren de KWR ontvanger (Kerkwebradio) van Solutions Radio gebruikt als ontvanger bij de luisteraar thuis voor hun diensten. Dit vaak tot tevredenheid van de vele gebruikers. Deze ontvanger had alleen als nadeel dat bij internet altijd een vaste netwerk verbinding nodig is met een kabel. In april 2013 is sIKN met een nieuw model ontvanger onder de naam Kerkwebbox II gekomen, compleet met ingebouwde Wifi. Dus ontvangst via draadloze netwerken is nu ook mogelijk. Voor de LOK techneuten een reden om dit apparaat eens uit te proberen.Bij het openen van de doos vindt men er alles in wat nodig is voor een snelle installatie, zoals doorsteek telefoonstekker, netwerkkabel voor internet, telefoonmodem met USB aansluiting, afstandsbediening, batterijen, audiokabel voor aansluiten op eigen geluidsinstallatie en haspel met 10 meter telefoonkabel met stekker RJ 11. Completer kan niet om een verbinding te maken, zowel vast als draadloos, telefoon of internet.Aansluiten van het apparaat op internet is simpel. De netwerkkabel in de RJ 45 poort van het apparaat en andere eind in RJ 45 poort van modem, 230 volt aansluiten. Apparaat aanzetten met rode knop en in display wordt start programma weergegeven. Diverse toontjes geven voor slechtzienden de volgorde van opstarten aan. Na ongeveer 45 seconden is de verbinding gemaakt en ontvanger meldt dit met “Kerkomroep Nederland” en in het display verschijnt de naam van de kerk. Met de gele pijl knoppen kan men archieven of een andere kerk kiezen. Voor gebruik met de telefoonaansluiting kan de doorsteek stekker en aansluitkabel met USB modem gebruikt worden. Na aansluiten op de telefoon contactdoos met de doorsteekstekker, de USB stekker van het modem aansluiten op een USB ingang achter op de ontvanger. Ontvanger aanzetten en de ingebouwde software zoekt automatisch verbinding met telefoonnummer van de Kerkomroep Nederland server en meldt zich met Kerkomroep Nederland en toont kerk in display.
Voor centrales met “0“ voorkies hoeft niets extra gedaan te worden. De ontvanger software zoekt zelf de verbinding in het menu op.Maar nu eens de Wifi mogelijkheid uit proberen. Na lezen van de duidelijke handleiding is het simpel om dit te doen. Druk op de volumeknop, u hoort “Pauze” en in het display verschijnt de tekst “Pauze”, zoek met de gele pijl knoppen in het menu tot “Apparaat configureren” in het display staat, druk op “OK” toets en zoek met selectietoetsen “Draadloos netwerk toevoegen”. Bevestig dit met “OK” toets. De KWR ontvanger geeft de aanwezige draadloze netwerken weer in het display, zowel beveiligde als onbeveiligde. Zoek het netwerk in de lijst wat u nodig heeft en druk op de “OK” toets. De KWR vraagt nu om het wachtwoord bij een beveiligd netwerk. Door te draaien aan de grote volumeknop kunt u wisselen van letters, cijfers, of ander leesteken. Na bevestiging met “OK” bevestigt u het juiste karakter en kunt u de volgende selecteren. Bent u klaar met invoeren van alle karakters dan met pijl “ ┘” en “OK” toets afsluiten. Na uit- en weer inschakelen zal de KWR ontvanger automatisch het Wifi netwerk zoeken en de verbinding maken. Kortom een goed doordacht apparaat met veel mogelijkheden.

Vond u deze inhoud nuttig
NeeJa
(30,00% vond dit nuttig)
Laden...