De ISDN( Integrated Services Digital Network) telefoonaansluiting van KPN is door modernere techniek ingehaald en wordt per 1 september 2019 verandert in telefonie via internet VOIP (Voice over Internet Protocol).

Vele kerken gebruikten de ISDN techniek voor hun kerkzender om de kerkdiensten bij de luisteraar thuis te brengen. De moderne kerkzenders zijn standaard uitgevoerd met een internet aansluiting, ook de meeste kerken zijn al overgestapt naar internet. De kerken die nu nog gebruik maken van een ISDN verbinding worden geadviseerd om voor 1 september 2019 over te gaan naar een internet verbinding. Per 1 september 2019 stopt KPN met leveren van ISDN, bestaande aansluitingen worden tot 1 september 2021 wel onderhouden.

De LOK adviseert kerken die nu nog gebruik maken van een ISDN aansluiting deze voor deze datum te wijzigen in een internet aansluiting. Hun ISDN telefoonaansluiting wordt met behoud van nummer over gezet naar een VOIP verbinding via het modem van de internet aansluiting.

Voor meer informatie website van KPN: