Draadloze microfoon UHF set EW 172 van Sennheiser

In sommige gevallen kan het zo zijn dat gebruikers van deze draadloze microfoon systemen last hebben van veel ruis. Vooral bij zelf regisserende systemen, ofwel systemen die met een automatische mute functie werken op de presentatie microfoon, komt dit probleem regelmatig voor.

Oorzaak:
De output level van de ontvanger is te hoog ingesteld.
In veel gevallen staat deze ontvanger standaard op +18dB met als gevolg dat de ruis van deze ontvanger tijdens het automatisch uitschakelen hoorbaar is.

Oplossing:

  1. Zet het output niveau op de ontvanger op 0 dB. Doe dit via het menu en vergeet niet het geheel op te slaan en het menu te verlaten via Exit.
  2. Breng daarna de output van de zender op het goede niveau. Doe dit via het menu en vergeet niet het geheel op te slaan en het menu te verlaten via Exit.

Belangrijk:

Zet alvorens bovenstaande stappen uit te voeren de volume regelaar voor de input op de versterker op minimaal. Dit om te voorkomen dat het geheel gaat rondzingen.
Regel de zender zo af dat de volume regeling op de versterker weer op hetzelfde niveau komt te staan.

Mocht u hier niet uitkomen dan helpen wij u graag verder. Neem contact op met ons kantoor in Zwolle.
We kunnen u in veel gevallen telefonisch helpen, maar we kunnen ook een bezoek brengen om u op locatie van dienst te zijn.